I dag har vi fået flæskestegssandwich - noget man (læs: vi) får alt alt for sjældent :) Rigtig mange mennesker laver flæskestegssandwich af resterne fra stegen, når de har fået "flæskesteg med det hele". Problemet er bare, at herhjemme spiser vi kun "flæskesteg med det hele" den 24. december - det er sådan et princip vi har. Hi hi. Men altså, princippet siger jo ikke noget om, at man ikke godt kan lave en hel flæskesteg KUN med det mål for øje, at lave flæskestegssandwich :)
Svinekød og æble går rigtig godt sammen, det har jeg vidst skrevet om en gang eller to før, og derfor er det også rigtig lækkert med et par sprøde skiver æble i sin flæskestegssandwich :) Derudover har jeg kommet mayo, syltede agurker, rødkål og timian i - en totalt lækker kombi.
Ingredienser (4 pers.)
1 kg. flæskesteg
1 dl. vand
Groft salt
Desuden:
Burgerboller
En god mayonnaise
Hjemmelavet agurksalat
Hjemmelavet rødkål
1 æble i tynde skiver
Frisk timian
Fremgangsmåde:
- Flæskesteg: Tør sværen godt med et stykke køkkenrulle. Snit flæskesværen ordentligt (de snit den får fra slagteren er ofte kun overfladiske). Der skal snittes helt ned til kødet for hver eneste svær - men forsøg at undgå at skære i selve kødet.
- Salt flæskestegn grundigt og sørg for at komme godt ned imellem sværene. Det meste af saltet løber af igen under stegningen, så stegen bliver ikke oversaltet.
- Kom et stegetermometer i kødet, så du har mulighed for at måle kernetemperaturen i løbet af tilberedningen. Jeg anbefaler at temperaturen ved servering ligger på omkring 68° - så er kødet mørt, saftigt og en aaaaanelse rosa (og det må svinekød altså gerne være).
- Kom stegen i et ovnfast fad og sørg for at sværen ligger vandret; ellers risikerer du at halvdelen af sværen er færdig før den resterende del. Hvis din steg er lidt lavere i den ene side end den anden, så stak den op med lidt sølvpapir eller en halv kartoffel eller lignende.
- Hæld 1 dl. vand i fadet og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° alm. ovn.
- Når kernetemperaturen er nået 45° mærker du om sværen er sprød. Hvis den er det fortsættes stegningen ved 200°, indtil den kernetemperaturen er nået 60°. Hvis sværen ikke er sprød skrues ovnen op på 250° (gerne grill, hvis din ovn har den funktion), indtil kernetemperaturen er nået 60°. Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
- Når sværen er sprød og kernetemperaturen er omkring 60° tages stegen ud af ovnen og hviler til kernetemperaturen er 68°, hvorefter den skæres i skiver.
- Anretning: Varm burgerbollerne i ovnen til de er gylde og sprøde. Smør både over- og underbollen med en god mayonnaise. Læg to skiver flæskesteg på underbollen. Kom derefter lidt rødkål på stegen og slut af med at pynte med agurksalat, tyndtskåret æble og frisk timian.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..