Ingredienser:
1 agurk
2 dl. eddike
1 dl. vand
5-6 spsk. sukker
1 spsk. salt
20-30 peberkorn
Forslag til forskellige smage:
Knust chili, eller
Frisk Rosmarin, eller
Laurbærblad(e), eller
Dildfrø, eller
Korianderkorn, eller
Stjerneanis, eller
Fremgangsmåde:
- Kom eddike, vand, sukker, salt, peberkorn og eventuelle krydderier i en kasserolle. Giv det hele et opkog og rør rundt til salt og sukker er opløst. Fjern kasserollen fra kogepladen og lad væsken køle lidt af.
- Imens skylles agurken og enderne skæres af. Snit agurken i nogenlunde lige tynde skiver og kom dem på et rent og skoldet glas.
- Når eddikelagen er kølet lidt af hældes den over agurkerne. Sæt låg på glasset og stil det i køleskabet i nogle timer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..