mandag den 3. august 2015

Syltede agurker / agurksalat

I aften står menuen på flæskestegssandwich, og til det hører sig unægteligt en omgang agurksalat - i hvert fald, hvis du spørger min bedre halvdel. Agurksalat er hamrende nemt at lave; og det har den fordel, at du kan tilsætte lige nøjagtigt det, du har lyst til. Jeg har kommet et teskefuld knus chilifrø i min agurksalat, men er man mere til en anden slags krydderi - eller den helt klassiske udgave for den sags skyld, så kan man fint gøre, som man har lyst :)


Ingredienser:
1 agurk
2 dl. eddike
1 dl. vand
5-6 spsk. sukker
1 spsk. salt
20-30 peberkorn

Forslag til forskellige smage:
Knust chili, eller
Frisk Rosmarin, eller
Laurbærblad(e), eller
Dildfrø, eller
Korianderkorn, eller
Stjerneanis, eller

Fremgangsmåde:
  1. Kom eddike, vand, sukker, salt, peberkorn og eventuelle krydderier i en kasserolle. Giv det hele et opkog og rør rundt til salt og sukker er opløst. Fjern kasserollen fra kogepladen og lad væsken køle lidt af.
  2. Imens skylles agurken og enderne skæres af. Snit agurken i nogenlunde lige tynde skiver og kom dem på et rent og skoldet glas. 
  3. Når eddikelagen er kølet lidt af hældes den over agurkerne. Sæt låg på glasset og stil det i køleskabet i nogle timer. 




Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..