fredag den 31. juli 2015

Tærte m. skinke

I går fik vi skinke, og vi er jo som bekendt kun to her i hustanden, så det sker altså bare ikke, at vi få spist sådan en hel fætter. Heller ikke selvom den 'kun' var på 800 gram, samt krøb lidt under tilberedningen. Men det gør nu ikke så meget. Normalt spiser vi det bare i to dage - så laver jeg ekstra tilbehør. Denne gang har jeg dog puttet resterne i en tærte; og dén spiser vi så til gengæld i to dage.


Ingredienser (4 pers.)
1 rulle tærtedej
1 pk. skiveskåren bacon
200 g. kogt skinke i tern
2 kartofler
1 porrer
1 bt. forårsløg
1 stort løg
1/2 bt. asparges
2 kartofler

Æggemasse:
5 æg
2,5 dl. cremefraiche
Salt og peber

Fremgangsmåde:
  1. Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med letsaltet vand, og kog dem i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra og stil tilside.
  2. Steg baconen, til den er gylden og sprød. Stil til side.
  3. Pil løget og skær det i skiver. Knæk den træde ende af aspargesene og skær dem i små stykker. 
  4. Fjern de yderste blade fra porren og rens den godt. Del porren på langs og snit den fint. Steg porrer, løg og asparges i baconfedtet til det falder lidt sammen i. Sæt til side.
  5. Æggemasse: Pisk æggene og vend dem sammen med cremefraichen. Krydr med salt og peber.
  6. Tærten samles: Læg tærtedejen i en tærteform. 
  7. Fordel først kartoflerne og bacon i bunden af tærteformen. Derefter de snittede porrer, løg og asparges, og så den kogte skinke i tern. Slut af med at hælde æggemassen henover og drys med hakket forårsløg. 
  8. Bag tærten i ovnen ved 200 grader varmluft i 30-35 minutter, til den er gylden, og fyldet virker fast. Dæk evt. tærten med lidt staniol hvis den begynder at få for meget farve. 
  9. Lad tærten hvile i 5-10 minutter inden servering. 
  10. Server tærten med en grøn salat til.
  11. Velbekomme.







Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..