Ingredienser (4 pers.)
1 rulle tærtedej
1 pk. skiveskåren bacon
200 g. kogt skinke i tern
2 kartofler
1 porrer
1 bt. forårsløg
1 stort løg
1/2 bt. asparges
2 kartofler
Æggemasse:
5 æg
2,5 dl. cremefraiche
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med letsaltet vand, og kog dem i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra og stil tilside.
- Steg baconen, til den er gylden og sprød. Stil til side.
- Pil løget og skær det i skiver. Knæk den træde ende af aspargesene og skær dem i små stykker.
- Fjern de yderste blade fra porren og rens den godt. Del porren på langs og snit den fint. Steg porrer, løg og asparges i baconfedtet til det falder lidt sammen i. Sæt til side.
- Æggemasse: Pisk æggene og vend dem sammen med cremefraichen. Krydr med salt og peber.
- Tærten samles: Læg tærtedejen i en tærteform.
- Fordel først kartoflerne og bacon i bunden af tærteformen. Derefter de snittede porrer, løg og asparges, og så den kogte skinke i tern. Slut af med at hælde æggemassen henover og drys med hakket forårsløg.
- Bag tærten i ovnen ved 200 grader varmluft i 30-35 minutter, til den er gylden, og fyldet virker fast. Dæk evt. tærten med lidt staniol hvis den begynder at få for meget farve.
- Lad tærten hvile i 5-10 minutter inden servering.
- Server tærten med en grøn salat til.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..