Ingredienser (4 pers.):
25 g smør
500 g kalvekød i tern
1 liter grøntsagsbouillon
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
500 g kartofler i kvarte
Frisk timian
1⁄2 liter piskefløde
1 bt. gulerødder med top
Fremgangsmåde:
1⁄2 liter piskefløde
1 bt. gulerødder med top
1 bt. forårsløg
1 bt. friske grønne asparges
200 g. edamamebønner
1 bt. friske grønne asparges
200 g. edamamebønner
200 g. blomkål (jeg brugte lilla blomkål)
Desuden:
2 spsk. hvedemel
1 dl. koldt vand
Pynt:
Frisk timian
Skovsyre
Pynt:
Frisk timian
Skovsyre
Fremgangsmåde:
- Kød og kartofler: Smelt smørret i en sauterpande. Brun kødet på alle kanter.
- Tilsæt bouillon, salt og peber og kog kødet ved svag varme og under låg i 30 min.
- Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette bidder. Når kødet har kogt i 30 minutter tilsættes kartoflerne og timian. Lad det hele koge under låg i yderligere ca. 12 min. eller til kartoflerne næsten møre.
- Sauce: Tilsæt piskefløden til bouillonen og rør rundt.
- Rør hvedemelen ud i den kolde vand, så der ikke er nogle klumper. Hæld det i saucen lidt ad gangen under omrøring. Lad saucen koge op. Måske skal der bruges lidt mere jævning, måske lidt mindre - det afhænger af, hvor tyk man kan lide sin sauce; så kom lidt i ad gangen.
- Fyld: Skrub gulerødderne godt og skær dem i mundrette stykker. Rens blomkålen og del den i mindre buketter. Kom gulerødder og blomkål i saucen og bring retten i kog. (Bruger du lilla blomkål, så tilbered den i en gryde for sig selv, så saucen ikke tager farve).
- Lad retten koge under omrøring, i ca. 5 min.
- Pil forårsløgene, og skær dem i mundrette stykker. skyld aspargesene, knæk de træde ender af og skær dem i mundrette bidder.
- Kom asparges, forårsløg og edamamebønner i kalvefrikasséen, varm den godt igennem og smag til med salt og peber.
- Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..