Det betyder ikke, at vi sidder og gavner i en gulerod og sølle et stykke agurk - nej, det betyder bare, at jeg f.eks. i en lasagne eller bolognese bruger halv kød og halv grønt. På den måde kan en pakke kød på 400 gram godt give mad i to dage - og bonussen er, at vi samtidigt får mere grønt.
Ingredienser (4 pers.):
Falafler
250 g. kikærter, tørret vægt
1 bt. persille
4 fed hvidløg
1 løg
2 store forårsløg
1 chili
0,5 dl. olivenolie
4 spsk. rasp
1 spsk. timian
1 spsk. oregano
1 spsk. all around krydder
1 tsk. cayennepeber
Friskkværnet salt og peber
Desuden:
1 liter fritureolie
Pitabrød og forslag til fyld:
4 store pitabrød (eller hvor mange i nu kan spise)
Grøn salat
Tomat
Agurk i skiver
Peberfrugt i stænger
Avokado i skiver
Rødbedespirer
Sukkerærter
Purløgscreme eller anden dressing
Fremgangsmåde:
- Aftenen før: Kom kikærterne i en skål og hæld vand på så kikærterne dækkes med 3-4 cm.
- Falafler: Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i foodprocessoren.
- Skyld persillen grundigt og kom den ned til kikærterne.
- Pil og hak hvidløg, løg og forårsløg groft og kom dem i maskinen.
- Skyld og hak chilien og kom den i foodprocesseren med de resterende ingredienser.
- Kør ingredienserne sammen til en ensartet og lidt grov masse.
- Varm olien op i en gryde - den er klar, når du stikker en bunden af en tændstik/træspyd ned i olien og det bruser rundt om.
- Form kikærtemassen til runde kugler (eller hvilken form du måtte foretrække), og frituresteg dem i olien til de er blevet gyldne og sprøde.
- Server dem med lune pitabrød og dit yndlingsfyld.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..