fredag den 13. maj 2016

Falafler i pitabrød

Jeg synes det er dejligt med en kødfri dag ind i mellem - ikke at vi er vegetarer herhjemme, for det er vi ikke, men jeg tænker meget over, hvor meget kød vi egentlig spiser; og forsøger at begrænse mængderne. Det betyder at vi har indtil flere dage om ugen, hvor vi ikke spiser ret meget kød - eller som i dag slet ikke noget.


Det betyder ikke, at vi sidder og gavner i en gulerod og sølle et stykke agurk - nej, det betyder bare, at jeg f.eks. i en lasagne eller bolognese bruger halv kød og halv grønt. På den måde kan en pakke kød på 400 gram godt give mad i to dage - og bonussen er, at vi samtidigt får mere grønt.


I dag er helt kødfri - og det er den fordi vi har fået falafler i pitabrød :) Falafler er en sjov og spøjs størrelse, og jeg synes de kræver ret meget krydring for at være interessante, men så bliver de til gengæld også smadder lækre.

Ingredienser (4 pers.):
Falafler
250 g. kikærter, tørret vægt
1 bt. persille
4 fed hvidløg
1 løg
2 store forårsløg
1 chili
0,5 dl. olivenolie
4 spsk. rasp
1 spsk. timian
1 spsk. oregano
1 spsk. all around krydder
1 tsk. cayennepeber
Friskkværnet salt og peber

Desuden:
1 liter fritureolie

Pitabrød og forslag til fyld:
4 store pitabrød (eller hvor mange i nu kan spise)
Grøn salat
Tomat
Agurk i skiver
Peberfrugt i stænger
Avokado i skiver
Rødbedespirer
Sukkerærter
Purløgscreme eller anden dressing

Fremgangsmåde:
  1. Aftenen før: Kom kikærterne i en skål og hæld vand på så kikærterne dækkes med 3-4 cm. 
  2. Falafler: Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i foodprocessoren. 
  3. Skyld persillen grundigt og kom den ned til kikærterne. 
  4. Pil og hak hvidløg, løg og forårsløg groft og kom dem i maskinen. 
  5. Skyld og hak chilien og kom den i foodprocesseren med de resterende ingredienser.
  6. Kør ingredienserne sammen til en ensartet og lidt grov masse. 
  7. Varm olien op i en gryde  - den er klar, når du stikker en bunden af en tændstik/træspyd ned i olien og det bruser rundt om.
  8. Form kikærtemassen til runde kugler (eller hvilken form du måtte foretrække), og frituresteg dem i olien til de er blevet gyldne og sprøde. 
  9. Server dem med lune pitabrød og dit yndlingsfyld.
  10. Velbekomme.






Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..