Ja, det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men dét er det ikke. One pot pasta smager fremragende, og kan varieres i utroligt mange afskygninger. Det er bare om at se, hvad køleskabet gemmer på :)
Jeg havde et bundt asparges fra nytår liggende i køleskabet, og nogle cherrytomater i vindueskarmen og det fik jeg en super lækker aftensmad ud af. Portionen her rækker til 4 mand, hvis du serverer lidt lækkert brød eller en let salat til :)
Ingredienser (4 pers.):
250 g. spaghetti
6 dl. vand
2 dl. madlavningsfløde
1 bt. asparges
200-300 g. cherrytomater
1 stor rød peberfrugt
1 stort løg
2 fed hvidløg1 chili
1 bt. friskhakket basilikum
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. sukker
Salt og Peber
Desuden:
100 g. parmesanost
Fremgangsmåde:
- Knæk spaghettien på midten og læg den i gryden. Tilsæt vand og madlavningsfløde.
- Knæk den træde bund af aspargesene og skær dem i mundrette bidder.
- Halver tomaterne. Skyld peberfrugten og fjern kernehuset. Skær den i mundrette bidder.
- Pil løg og hvidløg og skær det i skiver.
- Fjern kernerne fra chilien og hak den fint.
- Kom alle grøntsagerne i gryden til spaghettien sammen med friskhakket basilikum, de tørrede krydderier og sukkeret.
- Krydr med salt og peber.
- Tænd kogeblusset på max, og lad retten koge op.
- Når retten koger skal den have 9 minutter. Rør rundt undervejs så ikke det brænder på.
- Lad retten hvile i 3-4 minutter og tilsæt friskrevet parmesanost. Smag til med salt og peber.
- Anret i dybe tallerkner og servér med et stykke brød eller en frisk salat.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Dette er velvikke en paleo opskrift? Pasta er jo næsten ren mel
SvarSletNej, det er det bestemt ikke :-) Men det er også flere år siden, at jeg har levet efter paleo-principperne - som du måske vil kunne se på opskrifterne, hvis du bladre lidt igennem siderne..
SvarSletDe gamle paleo-opskrifter ligger oppe under fanen "Opskrifter uden korn og raffineret sukker", hvis du er interesseret i dem.
Ha' en dejlig dag.
Camilla