Opskriften på 'syltetøj' er såre simpel, og kan varieres alt efter, hvilke bær man bedst kan lide :) Jeg har bl.a. lavet en 'syltetøj' af blandede røde bær fra frost, og en af jordbær :) De er hammer gode begge to; den med de blandede bær har en lækker underspillet syrlighed, som er skøn og frisk, og jordbærsyltetøjen er sød og lækker og minder faktisk rigtig meget om alm. syltetøj.
| 'Syltetøj' uden sukker og e-numre.. Bedre end den Gamle Fabrik ♡ |
1 pose frosne bær
Flydende økologisk honning
Fremgangsmåde:
- Bærene kommes i en gryde med en lille bitte smule vand og koges helt møre.
- Hæld en god del af væden fra (gem evt. til en lækker vildt-sauce) og blend bærrene til en lækker glat masse. Syltetøjet kan godt virke tyndt, når det lige er lavet - men det tykner altså i køleskabet.
- Smag til med honning og hæld på glas (husk at skolde dem inden, så det er helt sterile).
- Spis på din morgenbolle :)
| Jordbær koges møre. |
| Jordbær er blendet og smagt til med honning = syltetøj! |
| Blandede bær koges møre. |
| Bærrene er blendet og smagt til med en smule honning = syltetøj! |
| Lækker og velsmagende morgenboller med syltetøj. |
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Du kan desværre ikke kalde det "Uden Sukker", da Honning ikke er andet end "Sukker" ;)
SvarSlet