Hamburgerryggen plejer jeg at koge, og har også haft glaseret den med honning. I aftes prøvede jeg noget nyt - i aftes fik vi BBQ-glaseret hamburgerryg m. flødestuvede persillerødder og coleslaw. Nøøøøøj, hvor var det bare godt :)
BBQ-glaseret hamburgerrug :) |
800-1000 g. hamburgerryg
BBQ-marinade:
1 spsk. sød sennep5 spsk. ketchup
5 spsk. brun farin (med god top)
2 spsk. paprika (jeg brugte røget)
4 fed presset hvidløg
2 spsk. HPsauce
4 fed presset hvidløg
2 spsk. HPsauce
Salt og peber
Forslag til tilbehør:
Coleslaw m. æble
Fremgangsmåde:
Fremgangsmåde:
- Hamburgerryg: Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand, så det lige akkurat dækker. Bring vandet i kog igen og skum skummet væk undervejs.
- Kog hamburgerryggen ved lav varme under låg i ca. 45 minutter. Skulle du være så heldig at have et stegetermometer skal centrumtemperaturen være ca. 60 grader.
- Tag gryden væk fra kogepladen og lad hamburgerryggen stå i kogevandet i ca. 20 minutter. Imens laves BBQ-marianden.
- BBQ-marinade: Ingredienserne til bbq saucen blandes sammen til en lind sauce, og smages til med salt og peber.
- Glasering: Når hamburgerrygen har hvilket i kogevandet i 20 minutter tages den op af gryden og placeres i et ovnfast fad. Dup den tør med lidt køkkenrulle. Snit kødet i tern - pas på med at skære for dybt.
- Kom bbq-saucen over kødet og smør det godt ind på alle sider. Glacér kødet i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
- Servér med dit favorit tilbehør.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..