Tzatzikien har jeg bare lavet en ganske hurtig version af; creme fraiche, revet agurk (pres væsken ud), hvidløg samt salt og peber. Bum, og så er der serveret :)
Ingredienser (2 pers.):
Græske hakkebøffer:
400 g. hakket oksekød
1 spsk. tørret timian
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. friskhakket persille
1 stort fed hvidløg
Salt og peber
Grillet græsk salat:
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 rødløg
100 g. feta
6-8 cherrytomater
Fremgangsmåde:
- Græske hakkebøffer: Kom det hakkede oksekød i en skål. Tilsæt de tørrede krydderier og den hakkede persille. Pres hvidløget gennem en hvidløgspresser ned i skålen. Rør det hele godt sammen, og krydr med salt og peber.
- Form kødet til 4 små hakkebøffer og steg dem på panden i lidt olie i ca. 3-4 minutter på hver side. Hvis du kun former 2 bøffer af kødet, skal stegetiden selvfølgelig forlænges.
- Når hakkebøfferne er stegt tages de af varmen og hviler i 5 minutter.
- Grillet græsk salat: Vask peberfrugterne og skær dem i stængler. Pil løget og skær det i skiver. Steg grøntsagerne på en varm grillpande i 3-4 minutter.
- Anret salaten på en tallerken og top med halverede cherrytomater og fetaost.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag,
Camilla.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..