Jeg delte et billede af dem i min story på Instagram og blev flere gange spurgt om opskriften. Den har jeg nu skriblet ned, og måske sidder der en mor/far derude og kunne bruge den? Hvad enten jeres barn er glad for grøntsager eller ej, så er det bare lækkert med nye former og nuancer at udforske for den lille purk.
Jeg har tænkt, at det måske kunne være interessant, med en fane i toppen af siden med baby/børnevenlige opskrifter på vores favoritter. Det betyder jo så også, at siden her kommer til at indeholde både voksen mad og mad til børn (med reduceret salt mængde osv.). Opskrifterne til babyer og børn mærker jeg i overskriften: "babyvenlige" og så kan den gængse læser bladre uden om, hvis det ikke har interesse :)
Ingredienser (Ca. 20 stk.):
250 g. broccoli
200 g. kartoffel
150 g. sød kartoffel
150 g. pastinak
150 g. gulerod
50 g. løg
2 æg
150 g. mel
50-100 g. havregryn
1 spsk. oregano
1 spsk. timian
Fremgangsmåde:
- Skær stokken af broccolien og del den i mindre buketter. De almindelige kartofler, de søde kartofler, pastinak og gulerødder skrælles og skæres i skiver. Kom grøntsagerne i en gryde med vand og kog dem møre. Imens pilles løget og rives fint.
- Hæld vandet fra de kogte grøntsager stil gryden tilbage på kogeblusset således at den resterende vand fordamper, og grøntsagerne bliver "tørre".
- Grøntsagerne moses og røres med æg, fintrevet løg, krydderier og havregryn. Tilsæt melet lidt ad gangen. Måske skal der lidt mere i end foreskrevet, måske lidt mindre; det afhænger af mængden af vand der er i dine grøntsager :) Farsen skal være til at forme uden at klistre for meget.
- Lad 'farsen' hvile på køl i 30 minutter.
- Grøntsagsfarsen formes til frikadeller og steges i smør/olie ved middelvarme til de er gyldne på begge sider og faste i konsistensen.
- Velbekomme.
NB. Jeg fryser frikadellerne ned og varmer blot en op i microovnen i 1,5-2 minutter ved behov.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..