mandag den 15. januar 2018

Babyvenlige grøntsagsfrikadeller

De fleste af jer ved, at mit liv drejer sig om baby i øjeblikket. Min lille pige er blevet 9 måneder; og hun optager det meste af min vågne tid. Aftensmaden har i en lang periode været præget af hurtige og gamle kendinge, og kreativiteten har stået på standby. Sådan er det nok i perioder af ens liv, og så må man ty til det vante. I takt med at Isabella bliver større og større spiser hun også mere og mere - og pludselig har hun også en mening om, hvad hun gider spise, og hvad hun ikke gider spise. Da vi efter 6 mdr. med fuldamning påbegyndte på almindelig mad, spiste hun grøntsager med velbehag, så fik hun tænder og pludselig blev det sjovere at bide ting over, end faktisk at synke dem: og grøntsagerne led meget på dén konto. I en periode gad hun kun spise rugbrød med pikantost eller leverpostej, og frikadeller :) Men sådan kan det jo ikke blive ved med at gå, hvis man skal være stor og stærk. Så skal der også grøntsager til - derfor har jeg lavet grøntsfrikadeller, og husets yngste spiser dem med velbehag. 


Jeg delte et billede af dem i min story på Instagram og blev flere gange spurgt om opskriften. Den har jeg nu skriblet ned, og måske sidder der en mor/far derude og kunne bruge den? Hvad enten jeres barn er glad for grøntsager eller ej, så er det bare lækkert med nye former og nuancer at udforske for den lille purk. 

Jeg har tænkt, at det måske kunne være interessant, med en fane i toppen af siden med baby/børnevenlige opskrifter på vores favoritter. Det betyder jo så også, at siden her kommer til at indeholde både voksen mad og mad til børn (med reduceret salt mængde osv.). Opskrifterne til babyer og børn mærker jeg i overskriften: "babyvenlige" og så kan den gængse læser bladre uden om, hvis det ikke har interesse :)

Ingredienser (Ca. 20 stk.):
250 g. broccoli
200 g. kartoffel
150 g. sød kartoffel
150 g. pastinak
150 g. gulerod
50 g. løg
2 æg
150 g. mel
50-100 g. havregryn
1 spsk. oregano
1 spsk. timian

Fremgangsmåde:
  1. Skær stokken af broccolien og del den i mindre buketter. De almindelige kartofler, de søde kartofler, pastinak og gulerødder skrælles og skæres i skiver. Kom grøntsagerne i en gryde med vand og kog dem møre. Imens pilles løget og rives fint.
  2. Hæld vandet fra de kogte grøntsager stil gryden tilbage på kogeblusset således at den resterende vand fordamper, og grøntsagerne bliver "tørre". 
  3. Grøntsagerne moses og røres med æg, fintrevet løg, krydderier og havregryn. Tilsæt melet lidt ad gangen. Måske skal der lidt mere i end foreskrevet, måske lidt mindre; det afhænger af mængden af vand der er i dine grøntsager :) Farsen skal være til at forme uden at klistre for meget.
  4. Lad 'farsen' hvile på køl i 30 minutter.
  5. Grøntsagsfarsen formes til frikadeller og steges i smør/olie ved middelvarme til de er gyldne på begge sider og faste i konsistensen. 
  6. Velbekomme.
NB. Jeg fryser frikadellerne ned og varmer blot en op i microovnen i 1,5-2 minutter ved behov.
Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..