Påskeæg m. hjemmelavet lakrids-marcipan uden raffineret sukker :) |
Ingredienser (15 små æg):
Lakridsmarcipan:200 gram smuttede mandler
3 spsk. kokossukker*
1 æggehvide
1,5 spsk lakridspulver
* kan erstattes af 50 g. dadelpuré
Chokoladeovertræk og pynt:
100 g. chokolade
Lidt kokosmel
Fremgangsmåde:
1,5 spsk lakridspulver
* kan erstattes af 50 g. dadelpuré
Chokoladeovertræk og pynt:
100 g. chokolade
Lidt kokosmel
Fremgangsmåde:
- Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem trække i 10-15 minutter med låg på.
- Smut mandlerne og tør dem godt. Kom mandlerne på en bageblade og lad dem tørre helt i ovnen ved 50 grader i 2 timer. Åben døren en gang i mellem under vejs, således at dampen lukkes ud. Lad dem køle helt af.
- Mal mandlerne til fint mel i en foodprocessor / i en minihakker / eller i en kaffekværn.
- Kom kokossukker og æggehvide ned til mandelmelet i foodprocessoren og ælt det godt sammen. Tilsæt lakridspulveret lidt ad gangen - så kan du selv justere styrken af lakrids. Måske er dine smagsløg ikke helt som mine? :)
- Stil marcipanen på køl ½-1 time inden den trilles til marcipan-æg.
- Smelt chokoladen i et vandbad. Overtræk marcipanæggene med chokoladen og drys m. kokosmel. Sæt de overtrukne æg i køleskabet indtil chokoladen er stivnet.
Ha' en dejlig påske!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..