tirsdag den 15. april 2014

Påskeæg m. lakrids-marcipan

Påsken nærmer sig, og jeg er godt i gang med produktionen af marcipan-æg! :) I er allerede blevet introduceret til opskriften på hjemmelavet marcipan på rene og naturlige råvarer, og i søndags fik i opskriften på nogle lækre påskeæg med skovbær-marcipan. I dag byder jeg også på påskeæg, denne gang med lakridssmag! :)

Påskeæg m. hjemmelavet lakrids-marcipan uden raffineret sukker :)
Ingredienser (15 små æg):
Lakridsmarcipan:
200 gram smuttede mandler
3 spsk. kokossukker*
1 æggehvide
1,5 spsk lakridspulver

* kan erstattes af 50 g. dadelpuré

Chokoladeovertræk og pynt:
100 g. chokolade
Lidt kokosmel

Fremgangsmåde:
  1. Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem trække i 10-15 minutter med låg på.
  2. Smut mandlerne og tør dem godt. Kom mandlerne på en bageblade og lad dem tørre helt i ovnen ved 50 grader i 2 timer. Åben døren en gang i mellem under vejs, således at dampen lukkes ud. Lad dem køle helt af.
  3. Mal mandlerne til fint mel i en foodprocessor / i en minihakker / eller i en kaffekværn.
  4. Kom kokossukker og æggehvide ned til mandelmelet i foodprocessoren og ælt det godt sammen. Tilsæt lakridspulveret lidt ad gangen - så kan du selv justere styrken af lakrids. Måske er dine smagsløg ikke helt som mine? :)
  5. Stil marcipanen på køl ½-1 time inden den trilles til marcipan-æg.
  6. Smelt chokoladen i et vandbad. Overtræk marcipanæggene med chokoladen og drys m. kokosmel. Sæt de overtrukne æg i køleskabet indtil chokoladen er stivnet.


Ha' en dejlig påske!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..