Påskeæg m. hjemmelavet skovbær-marcipan :) God påske! |
Ingredienser (15 små æg):
Grundopskrift:250 g. mandler
5 spsk. kokossukker*
Skovbærsmag:
100 g. skovbær
1-2 tsk. honning
Chokoladeovertræk og pynt:
100 g. mørk chokolade
Frysetørret frugt/bær (jeg brugte jordbær og rabarber)
*kan udskiftes med 50-60 g. dadelpuré
Fremgangsmåde:
- Grundmarcipan: Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem trække i 10-15 minutter med låg på.
- Smut mandlerne og tør dem godt. Kom mandlerne på en bageblade og lad dem tørre helt i ovnen ved 50 grader i 2 timer. Åben døren en gang i mellem under vejs, således at dampen lukkes ud. Lad dem køle helt af.
- Mal mandlerne til fint mel i en foodprocessor / i en minihakker / eller i en kaffekværn.
- Kom kokossukker ned til mandelmelet i foodprocessoren og ælt det godt sammen.
- Skovbærsmag: Kom skovbærrene i en gryde med lidt vand og honning. Lad bærrene koge møre, således at alt vandet er fordampet (rør rundt en gang eller to, så det ikke brænder fast) og blend dem til en glat og ensartet sirup.
- Bland siruppen i marcipanen lidt ad gangen (pas på marcipanen ikke bliver for våd) og stil marcipanen på køl ½-1 time inden den trilles marcipan-æg.
- Stil æggene på køl mens du smelter chokoladen.
- Dyp æggene i den smeltede chokolade og pynt med den frysetørrede frugt.
- Stil æggene på køl til chokoladen er stivnet.
Mandlerne er smuttet og tørret i ovnen ved 50 grader i 2 timer.
De tørrede mandler har været en tur i foodprocessoren og er blevet blendet til en gang rustikt mel - blend gerne finere, hvis din foodprocessor kan klare mosten.
Frosne skovbær koges møre og væsken fordampes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..