søndag den 20. april 2014

Nøddesalat m. druer og dadler

Påsken er over os, og det betyder også, at de fleste familier samles til påskefrokoster. I mange hjem spises der, i disse dage, påskelam - og det var ligenetop hvad vi fik i går. Langtidstilberedt lammekølle m. timian, rosmarin, citron og hvidløg. Dertil serverede jeg bagte urter med honning, og denne lækre nøddesalat m. druer og dadler. Syrligheden fra druerne, sødmen fra de karmelliserede dadler og så den der lækre nødde crunch gør sig altså virkelig godt til sådan en gang lammekølle :)

Nøddesalat m. lune druer og dadler :)
Nøddesalat (6 pers.):
150 g. dadler
150 g. valnødder
300 g. vindruer
En god klat smør til stegning (Gerne klaret smør)

Fremgangsmåde:
  1. Halvér dadler på langs, hak nødderne groft, halver druerne. Vend det hele sammen.
  2. Smelt smørret på panden og lad de brune. 
  3. Vend ingredienserne i smørret nogle minutter og servér straks :)
 Druer, dadler og de grofthakkede valnødder steges på panden i en god klat smør.

 Druerne bevarer seres bid, mens dadlerne bliver let karamelliseret. 

Den færdige nøddesalat - perfekt til lammekølle.

Ha' en dejlig påske!
- Camilla

1 kommentar:

Kom gerne med dine tanker om opskriften..