mandag den 22. december 2014

Jødekager ♡

Mhmm, jødekager. Den småkage som de fleste nok forbinder med jul. Den er sød og sprød, og så smager den af lækker kanel. Den er let at lave og alle kan være med - også de små. Jeg husker selv alle de gange, min mor, min søster og jeg har stået i køkkenet og bag jødekager. Min mor rullede dejen ud, og min søster og jeg stak kager ud i finer former :) Dét var tider. I dag har jeg blot lavet mine runde, men det kan man jo gøre, som man synes bedst om.

Jødekager :)
Jødekager (ca. 60 stk.):
150 g smør
250 g hvedemel
100 g sukker
1 æg

Pensling og pynt: 
1 æg
Kanelsukker

Fremgangsmåde:
  1. Hæld melet i en skål. Smuldr smørret heri og fordel det godt.
  2. Kom sukkeret i skålen og tilsæt æg. 
  3. Ælt dejen sammen.
  4. Rul dejen til pølser og pak den ind i plastfolie. Læg rullerne i fryseren i 30-60 minutter. 
  5. Tag folien af dejen og skær den i tynde skiver af 0,5 cm. 
  6. Kom kagerne på en bagepapirsklædt bageplade - på min kan der være 25 pr. plade. 
  7. Pensl kagerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker.
  8. Bag kagerne ved 200 grader på andenøverste rille i 6-8 min.
  9. Opbevares i lufttæt beholder.







Glædelig jul!
- Camilla 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..