Så kom vi over på den anden side af julen - og nytåret banker så småt på døren. Vi havde en dejlig jul. Den 23. december var min svigermor og svigermormor på besøg til lille-juleaften med dejlig mad og gode gaver. Den 24. december fejrede vi jul hos mine forældre. Den 25. og 26. december stod på de to årlige familie-julefrokoster i hver af de to familier, og den 27. spiste vi rester hos min svigermor. Igår slappede vi noget så grusom af i hovederne. Selvom jeg elsker at være omgivet af familie, og selvom jeg elsker julen noget så frygteligt, så må jeg indrømme, at man godt kan blive lidt ør i hovedet af, at være sammen med mange mennesker i mange timer, i mange dage :) Jeg må også indrømme, at min mave bliver lidt træt af julemad - jeg elsker det, men maven synes det er lidt hårdt at fordøje :) Derfor har den stået på kød og grøntsager i dag (nå ja, og lidt piskefløde - det ville sgu være for hårdt bare sådan helt at tage en kold tyrker... hi hi hi).
Ingredienser (2 pers.)
400 g. oksekød i tern
200 g. gulerod
200 g. persillerod
200 g. løg
1 spsk. tomat puré
5 dl rødvin
1/2 liter piskefløde
1 bouillontering
Salt og peber
Timian
Pynt:
Finthakket forårsløg
Fremgangsmåde:
- Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i mundrette bidder. Pil løgne og skær dem ud i både - jeg skærer otte både af et stort løg.
- Kom grøntsagerne i slowcookeren og hæld rødvinen ved. Kom bouillon og krydderi ved og rør rundt.
- Læg kødet oven på grøntsagerne og tilbered retten i 9 timer på "Low".
- Når der er 1 time tilbage af tilberedningstiden hældes fløden ved. Hvis fløden ikke får kogt nok ind kan retten evt. jævnes med lidt meljævning.
- Servér med finthakket forårsløg.
- Velbekomme.
Ha' en rigtig dejlig dag!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..