Jeg har sådan en gammel bog, hvor min mor og jeg igennem tiden har skrevet en masse opskrifter i, og der står blandt andet opskriften på disse lækre finskbrød. Hvor opskriften stammer fra i tidernes morgen aner jeg ikke, men den er i hvert fald gammel, og det er som regel en god ting, hvis i spørger mig :)
Finskbrød ♡ |
Finskbrød (50-60 stk.)
375 g. hvedemel250 g. koldt smør
1 æggeblomme
100 g. sukker
Pensling og pynt
Æggehvide til pensling
Perlesukker til drys
Fremgangsmåde:
Perlesukker til drys
Fremgangsmåde:
- Kom melet i en skål og smuldr det kolde smør deri.
- Æggeblommen og sukkeret røres sammen og blandes i skålen.
- Dejen æltes sammen og rulles til pølser i fingertykke størrelser. Tryk pølserne lidt flade med to fingre så de er ca. 4 mm i tykkelsen.
- Skær pølserne i små stykker af ca. 2,5 cm. - størrelsen har ikke så meget at sige, så længe de er ensformige alle sammen; ellers bager de ujævnt.
- Kom finskbrødene på en bagepapirsklædt bageplade og stil dem koldt mens ovnen varmer op til 200 grader.
- Pensl finskbrødene med æggehvide og drys godt med sukker.
- Bages på midterste rille i ca. 12-15 min.
- Opbevares i lufttæt beholder.
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..