Vi spiser ofte Carbonara, når vi får pasta herhjemme, men i aften har jeg prøvet noget nyt, og minsandten om ikke, at vi har fundet en ny pasta-favorit :) Manden ville gerne have pasta m. tomatsauce og der skulle være chili og bacon i - ja, så det kom der selvfølgelig :) Retten er nem, og lækker, den er dejlig sød og så alligevel lidt stærk; helt ligesom manden kan lide det bedst.
Ingredienser (2-3 pers.)
250 g. pasta (jeg brugte penne)
1 pk. bacon i skiver
1 dåse hakkede tomater
2,5 dl piskefløde
1 løg
2 små eller en stor chili
3 fed hvidløg
2 spsk. brun farin
1 bt. basilium
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Pastaen tilberedes efter anvisningerne på pakken - forsøg at time det, så pastaen er færdig, når saucen er lavet.
- Baconen skæres i mundrette stykker - jeg deler en skive i 5-6 ligestore stykker. Steg baconen sprød på en pande.
- Imens baconen steger pilles løget og skæres i tern. Hvidløget pilles og hakkes. Ligeledes hakkes chilien - fjern evt. nogle af kernerne for at reducere styrken.
- Når baconen er ved at være sprød tilsættes løg, hvidløg og chili. Det hele steger til løgene er blevet klare.
- Når løgene er blevet klare tilsættes tomaterne, hakket basilikum (gem lidt til pynt) og den brune farin. Krydr med salt og peber.
- Piskefløden tilsættes og retten simre til pastaen er kogt færdig. Smag til med salt og peber.
- Når pasten er kogt færdig kommens den op i saucen og det hele vendes rundt.
- Serveres straks.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..