I dag har han fødselsdag og jeg har glædet mig helt vildt meget til dagen af den årsag, at jeg allerede for halvanden måned siden købte hans fødselsdagsgave - en rejse til Paris. Og hold fast hvor har det været svært at holde hemmeligt :) Har sådan glædet mig til, at kunne glæde mig sammen med ham - og ikke bare alene i smug :)
Gaven fik han her til morgenmaden, som selvfølgelig bestod af det traditionelle bjerg pandekager, her serveret med blåbærskum, banan, friske bær og hakket chokolade og pistacie :) Tør godt afsløre, at han var svært tilfreds med, hvordan den her dag er startet :)
Fødselsdags-pandekager :) |
Ingredienser (ca. 20 stk):
Pandekager:
275 g hvedemel
Blåbærskum:
Fremgangsmåde:
½ liter mælk
2 æg
4 spsk sukker
1½ tsk bagepulver
Kornene fra en vaniljestang
2 æg
4 spsk sukker
1½ tsk bagepulver
Kornene fra en vaniljestang
Blåbærskum:
1 pose frosne blåbær
1/4 liter piskefløde
2 spsk. sukker
Pynt:
50 g. hakket chokolade
Ca. 2 bananer
Friske blåbær
Friske hindbær
Hakket pistacie
Fremgangsmåde:
- Blåbærskum: Kom de frosne blåbær i en gryde. Kog blåbærene og lad væsen de afgiver fordame, således at det bliver til en tyk grød. Blend grøden glat med en stavblender, og lad den køle af.
- Pisk fløden let stiv med sukkeret og vend den afkølede blåbær deri.
- Pandekager: Pisk mel og mælk sammen til der ikke længere er klumper i dejen. Pisk dernæst æg og resten af ingredienserne i pandekagedejen.
- Steg pandekagere på en varm pande i lidt olie.
- Anretning: Anret pandekagerne i lag med skiveskåren banan. Top med blåbærskum og de friske bær. Drys med hakket chokolade og pistacie og servér mens de er varme.
- Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..