Jeg har udeladt den klassiske cæsar-dressing, og i stedet serveret salaten med en god vinaigrette. Derudover har jeg tilføjet barbecuemarinerede kyllingelår til retten, fordi jeg synes, at det er en virkelig lækker og overset sommerspise :)
Ingredienser (2 pers.):
Kyllingelår:
4-6 kyllingelår
En god barbecue
Salat:
2 stk. romainesalat
2 avocadoer
4 tomater
1 pk. skiveskåren bacon
100 g. pinjekerner
100 g. parmesan i flager
Brødcroutoner:
4 skiver toastbrød
Olivenolie
Krydderi (jeg brugte timian og oregano)
Fremgangsmåde:
- Kyllingelår: Kom kyllingelårene i et ovnfast fad. Pensl dem med barbecue og bag dem i ovnen ved 180 graders varmluft i 15 minutter.
- Tag kyllingelårene ud af ovnen og pensl dem med mere barbecue. Sæt dem i ovnen i yderligere 15 minutter.
- Når kyllingelårene har været i ovnen i sammenlagt 30 minutter, tages de ud og pensles endnu engang med barbecue. Sæt dem tilbage i ovnen på øverste rille og skru temperaturen op på 250 grader (gerne grill, hvis din ovn kan dét). Bag dem færdige i 10 minutter - til barbecuen er godt karamelliseret og mørk.
- Brødcrutoner: Skær skorperne af toastbrødet og del dem i ensartede firkanter. Vend dem i olivenolie og drys med dit yndlingskrydderi. Rist dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Krydr med salt, hvis de mangler et pift.
- Salat: Rist pinjekernerne på en varm pande med lidt salt til de er gyldne. Lad dem køle af på en tallerken til salaten skal anrettes.
- Steg baconskiverne sprøde i lidt olie, og del dem i mundrette bidder. Læg dem på fedtsugende papir til salaten skal anrettes.
- Tomaterne skylles og skæres i kvarte. Avocadoen befries for skræl og sten, og skæres i tern. Salaten skylles grundigt og skæres i mundrette bidder.
- Anret salaten på en tallerken sammen med de karameliserede kyllingelår.
- Servér straks.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..