Tærtenbunden er lavet på 4 plader filodej, som er utrolig let og bliver knasende sprødt. I mellem hvert lag er der penslet med olie og drysset med paprika og cayennepeber - sådan fortrækker vi det her på matriklen.
Ingredienser (1 tærte):
1 pk. filodej1 pk. bacon i skiver
100 g. babyspinat
1 stor porrer
1/2 bt. friske asparges
5 æg
50-100 g. revet cheddar
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Tærtebund: Gør et stykke bagepapir vådt, så det bliver blødt og medgørligt (pres vandet ud af det). Læg bagepapiret på bordet og smør det med lidt olivenolie.
- Læg et stykke filodej på bagepapiret (Er det små firkanter i stedet for et stort, som jeg har brug - skal du lægge fire stykke filodej i en rektangel på bagepapiret, så enderne overlapper hinanden en smule).
- Smør filodejen med olivenolie og drys med paprika og cayennepeber. Gentag processen så filodejen ligger i lag med krydderier i mellem alle lagene.
- Flyt bagepapiret med filodej over i en passnede form.
- Tærtefyld: Skær baconskiverne i mundrette bidder og steg dem sprøde på en varm pande. Drys dem over tærtedejen.
- Varm lidt olie op på en pande og tilsæt spinaten. Vend det godt rundt til det er faldet helt sammen. Fordel spinaten på tærtebunden.
- Rens og skyl porren grundigt. Skær den i 1 cm tykke ringe, og steg dem på begge sider på en varm pande, til de er gyldne. Anret dem fint på tærtebunden.
- Skyld aspargesene og knæk de træde ender af. Fordel aspargesene på tærtebunden.
- Pisk æggene godt sammen og krydr med salt og peber. Tilsæt den revne cheddarost og hæld æggemassen over tærtefyldet.
- Bag tærten ved 200 grader i 20-25 minutter - eller til fyldet er fast og tærtebunden sprød.
- Lad tærten sætte sig i 10 minutter inden servering.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..