mandag den 28. marts 2016

Tærte m. porrer og asparges

Manden i huset har fødselsdag den 28. marts, som jo i år faldt i påsken :) Derfor har vi holdt kombineret fødselsdag og påskefrokost. En af T's favoritter er tærte (det kan vidst ikke komme bag på de faste læsere her på bloggen), og det var der selvfølgelig på påske-fødselsdags-bordet.


Tærtenbunden er lavet på 4 plader filodej, som er utrolig let og bliver knasende sprødt. I mellem hvert lag er der penslet med olie og drysset med paprika og cayennepeber - sådan fortrækker vi det her på matriklen.


Ingredienser (1 tærte):
1 pk. filodej
1 pk. bacon i skiver
100 g. babyspinat
1 stor porrer
1/2 bt. friske asparges
5 æg
50-100 g. revet cheddar
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Tærtebund: Gør et stykke bagepapir vådt, så det bliver blødt og medgørligt (pres vandet ud af det). Læg bagepapiret på bordet og smør det med lidt olivenolie. 
  2. Læg et stykke filodej på bagepapiret (Er det små firkanter i stedet for et stort, som jeg har brug - skal du lægge fire stykke filodej i en rektangel på bagepapiret, så enderne overlapper hinanden en smule).
  3. Smør filodejen med olivenolie og drys med paprika og cayennepeber. Gentag processen så filodejen ligger i lag med krydderier i mellem alle lagene.
  4. Flyt bagepapiret med filodej over i en passnede form.
  5. Tærtefyld: Skær baconskiverne i mundrette bidder og steg dem sprøde på en varm pande. Drys dem over tærtedejen.
  6. Varm lidt olie op på en pande og tilsæt spinaten. Vend det godt rundt til det er faldet helt sammen. Fordel spinaten på tærtebunden.
  7. Rens og skyl porren grundigt. Skær den i 1 cm tykke ringe, og steg dem på begge sider på en varm pande, til de er gyldne. Anret dem fint på tærtebunden.
  8. Skyld aspargesene og knæk de træde ender af. Fordel aspargesene på tærtebunden.
  9. Pisk æggene godt sammen og krydr med salt og peber. Tilsæt den revne cheddarost og hæld æggemassen over tærtefyldet.
  10. Bag tærten ved 200 grader i 20-25 minutter - eller til fyldet er fast og tærtebunden sprød.
  11. Lad tærten sætte sig i 10 minutter inden servering.
  12. Velbekomme.










Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..