Gennem årene har jeg dog fundet ud af, at når den laves fra bunden - med ordentlige lasagneplader, så er det faktisk en helt okay spise. Af samme grund har jeg da også serveret lasagne et par gange efterhånden - til min bedre halvdels store fornøjelse. Han er nemlig vild med lasagne og sætter enormt stor pris på, at jeg endelig har fået ryddet lidt plads i mit madhjerte til lige netop den ret.
Herhjemme spiser vi salat til lasagne - både grøn salat og tomatsalat, og sådan en sag rækker derfor til 4 portioner her hos os.
Ingredienser (4 pers.):
Kødsauce:
400 g. hakket oksekød
200 g. løg
200 g. gulerødder
2 fed hvidløg
400 g. mosede tomater *
1 stor dåse tomatpure
4 dl. mælk
2 spsk. rød balsamico
1 spsk. brun farin
1 spsk. timian
Mornaysauce:
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
4 dl mælk
50-100 g. revet parmesanost
Revet muskatnød
Friskkværnet peber
Desuden:
Lasagneplader **
100-150 g. revet mozzarella
* Urtekrams mosede tomater er fantastiske(!), kan du ikke opdrive dem, så går alm. hakkede tomater også glimrende.
** Jeg brugte Delverdes økologiske lasagneplader - det er store kvadratiske plader, og der bliver til et par lasagner i sådan en pakke. Jeg brugte f.eks. kun fire plader i min lasagne.
Fremgangsmåde:
- Kødsauce: Varm lidt olie i en gryde og brun kødet godt (alt væsken skal være fordampet for kødet bruner rigtigt).
- Pil løgene og hvidløg og og skræl gulerødderne. Hak det hele fint.
- Kom grøntsagerne i gryden til kødet og lad det svitse med et par minutter.
- Tilsæt de resterende ingredienser til kødsaucen og lad den simre i ca. 30 minutter til saucen er tyk og cremet.
- Mornaysauce: Smelt smørret i en gryde og lade det bruse op. Tilsæt melet og pisk indtil alt smørret er suget op.
- Pisk mælken i lidt ad gangen under konstant omrøring. Pisk til blandingen er jævn og klumpfri. (hvis det skulle kikse - så brug en stavblender; det er ikke snyd, bare et godt trick).
- Tilsæt den revne parmesanost og smag saucen til med revet muskatnød og friskkværnet peber.
- Kog saucen igennem ved svag varme i ca. 5 min., og pisk jævnligt.
- At samle lasagnen: Dæk bunden af dit ovnfaste fad med lasagneplader. Kom derefter 1/3 del af kødsaucen ovenpå. Top med lidt mornaysauce. Læg derefter et nyt lag lasagneplader i fadet og fordel halvdelen af den resterende kødsauce derpå. Top med lidt mornaysauce. Læg tredje og sidste lag lasagneplader i fadet og fordel den resterende kødsauce derpå. Top med det sidste mornaysauce og revet mozzarellaost.
- Dæk fadet med stanniol og sæt bag lasagnes ved 170 grader i 25 minutter. De sidste 10 minutter af tilberedningstiden tages stanniolen af, således at osten kan blive gylden og sprød.
- Lad lasagnen sætte sig 10-15 minutter inden servering.
- Velbekomme.tst
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..