Ingredienser (12 stk. sliders)
Burgerboller:
25 g gær
25 g smør
2½ dl vand
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
7 dl hvedemel (jeg bruger Tipo 00)
1 sammenpisket æg
Sesamfrø
Bøffen:
400 g. hakket oksekød
Salt og peber
Løgkompot:
500 g. løg
40 g. smør
½ dl lagereddike
40 g. rørsukker
Salt og peber
Tilbehør:
Brie
En god mayonnaise
Fremgangsmåde:
- Burgerboller: Smulder gæren i en skål. Smelt smørret i en kasserolle, hæld vand i, og rør rundt. Hæld blandingen over gæren, og pisk godt til gøren er opløst.
- I en anden skål piskes æg og sukker til en let, luftig og hvidlig masse (som til råcreme). Vend æggemassen i blandingen med æren og tilsæt melet lidt ad gangen. Rør dejen sammen og ælt den godt så den bliver let og smidig. Lad dejen hæve i 40 minutter under et viskestykke et lunt sted.
- Del dejen i 10 stykker, og rul disse til boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem en smule flade. Pensl dem, drys med sesamfrø og lad dem hæve i yderligere 30 min.
- Tænd ovnen på 225 grader. Bag bollerne midt i ovnen i 10-12 minutter, indtil de har fået en fin farve. Lad dem køle af på en rist, inden du skærer dem over.
- Løgkompot: Pil løgene og skær dem i skiver. Sauter dem ved svag varme i smørret, til de falder sammen og bliver smattede.
- Kom eddike og sukker ved. Skru ned for blusset og lad løgene simre, til de smelter sammen til en fin, gylden løgkompot. Smag til med salt og peber.
- Bøfferne: Form det hakkede oksekød til 12 små bøffer. Steg dem på en pande til de har fået god farve, og er let rosa i midten.
- Saml burgerne: Smør burgerbollerne med en god mayonnaise. Bøffen lægges på underbollen, derefter en skive brie, så løgkompot og derefter overbollen.
- Servér straks - velbekomme! :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
oooon nice
SvarSlet