Der ligger efterhånden ret mange opskrifter på suppe her på bloggen. Det kommer sig blandt andet af, at jeg for 2 år siden kørte et søndags-tema over vinteren, der hed: "Søndags-suppedasen". Otte søndage i træk serverede jeg nye, sjove, spøjse og lækre supper. Tag endelig et kig, hvis du mangler inspiration til supper :)
500 g. kartofler
2 porrer (kun den hvide del - gem det grønne)
1 løg
1 liter grøntsagsbouillon
2,5 dl. piskefløde
Frisk timian
Friskkværnet salt og peber
Til pynt:
De grønne porrertoppe
150 g. god bacon
Evt. brødcroutonner
Evt. brødcroutonner
Fremgangsmåde:
- Suppe: Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Pil løget og hak det fint.
- Varm et par spsk. olivenolie op i en gryde. Svits kartofler og løg i ca. 2 minutter.
- Rens porrerne og skær de grønne toppe fra - de gemmes til pynt. Skær den hvide del i ringe. Kom dem i gryden og svits i yderligere 1-2 minutter.
- Hæld bouillon og frisk timian ved og lad suppen koge i ca. 20 min. til grønsagerne er møre.
- Blend suppen til den er jævn - enten med en stavblender eller i en almindelig blender. Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt piskefløde. Kan du lide suppen tyndere så kan du spæde den op med mere fløde/mælk/bouillon/vand.
- Bring suppen i kog og smag den til med salt og peber.
- Pynt: Skræ baconen i tern og steg det sprød i lidt olie på en pande. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
- Skyl de grønne porrertoppe og skær dem i ringe. Steg dem ved kraftig varme i ca. 2-4 min.
- Anretning: Kom suppen i en skål og pynt med et drys af bacon og porrertoppe.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
lyder rigtig lækker :-) kan man mon bruge forårsløg istedet for porre?
SvarSlet