Ingredienser (2 pers.):
Mos:
200 g. gulerod
200 g. persillerod
200 g. kartoffel
1 spsk. smør
1 dl. mælk
1 æggeblomme
Salt og peber
Topping:
400 g. løg
1 pk. bacon i skiver
1 æble
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Mos: Skræl gulerødder, persillerødder og kartofler. Skær dem i små tern og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog grøntsagerne til de er helt møre i 20-30 minutter alt efter størrelse. Imens grøntsagerne koges laves toppingen.
- Topping: Pil løgene og skær dem i grove skiver. Steg dem møre og bløde på en pande i lidt olivenolie eller smør. Sæt til side.
- Skær baconen i grove stykker og steg dem sprøde på en pande. Skær æblet i tern og lad det stege med et par minutter.
- Mos: Når grøntsagerne er kogt møre hældes vandet fra. Kom grøntsagerne tilbage i gryden og stil den tilbage på blusset i 1-2 minutter til alt overskydende væske er fordampet.
- Kom smørret ned til grøntsagerne og mos det godt rundt. Tilsæt mælk og pisk mosen luftig med en elpisker. Tilsæt en æggeblomme og vend mosen godt rundt. Smag til med salt og peber.
- Anret mosen på en tallerken og top med de bløde løg, den sprødstegte bacon og de stegte æblestykker.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..