Derfor er dagens suppe en tyk en af slagsen - og så er den toppet med revet cheddarost, forårsløg og sprødstegt bacon. Er man ikke til en tyk suppe, så kan man uden problem komme mere væde i suppen.
750 g. kartofler
250 g. knoldselleri
1 liter hønsefond *
Frisk timian
Salt og peber
5-10 dl. mælk (alt efter ønsket konsistens)
Topping:
1 pk. bacon i skiver
2 store forårsløg
50 g. revet cheddar
Evt. en skefuld cremefraiche
* Har du ikke det i fryseren, så brug en god bouillon.
Evt. en skefuld cremefraiche
* Har du ikke det i fryseren, så brug en god bouillon.
Fremgangsmåde:
- Suppe: Skræl kartoflerne og knoldsellerien og skær dem i tern. Kom grøntsagerne i en gryde og tilsæt hønsebouillon og frisk timian. Kog grøntsagerne uden låg til de er møre og en god del af væsken er fordampet. Det tager omkring 30 minutter.
- Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt mælk til du opnår den ønskede konsistens. Krydr suppen med salt og peber.
- Topping: Skær baconen i mundrette bidder og steg dem sprøde på en pande.
- Pil og skyld forårsløget og skær det i skiver på skrå.
- Anretning: Anret suppen i en dyp tallerken og top med den sprødstegte bacon, revet cheddar, forårsløg og evt. en skefuld cremefraiche.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Lyder super dejlig ;-)
SvarSlet