torsdag den 28. januar 2016

Kartoffelsuppe med selleri toppet med cheddarost, forårsløg og sprødstegt bacon

Kartoffelsuppe er sådan en skøn skøn ting, den er cremet, smager dejligt og er hurtigt at tilberede - perfekt til en travl hverdag. Jeg kan godt lide, når supper er en anelse tykke i konsistensen, så giver de mig en bedre mæthedsfornemmelse.

Derfor er dagens suppe en tyk en af slagsen - og så er den toppet med revet cheddarost, forårsløg og sprødstegt bacon. Er man ikke til en tyk suppe, så kan man uden problem komme mere væde i suppen.


Fremgangsmåde (4-6 pers.):
750 g. kartofler
250 g. knoldselleri
1 liter hønsefond *
Frisk timian
Salt og peber
5-10 dl. mælk (alt efter ønsket konsistens)

Topping:
1 pk. bacon i skiver
2 store forårsløg
50 g. revet cheddar
Evt. en skefuld cremefraiche

* Har du ikke det i fryseren, så brug en god bouillon.

Fremgangsmåde:
  1. Suppe: Skræl kartoflerne og knoldsellerien og skær dem i tern. Kom grøntsagerne i en gryde og tilsæt hønsebouillon og frisk timian. Kog grøntsagerne uden låg til de er møre og en god del af væsken er fordampet. Det tager omkring 30 minutter.
  2. Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt mælk til du opnår den ønskede konsistens. Krydr suppen med salt og peber.
  3. Topping: Skær baconen i mundrette bidder og steg dem sprøde på en pande. 
  4. Pil og skyld forårsløget og skær det i skiver på skrå.
  5. Anretning: Anret suppen i en dyp tallerken og top med den sprødstegte bacon, revet cheddar, forårsløg og evt. en skefuld cremefraiche. 
  6. Velbekomme.






Ha' en dejlig dag.
Camilla

1 kommentar:

Kom gerne med dine tanker om opskriften..