De kan varieres i det uendelige og det er bare med at tilføje, hvad dit køleskab nu gemmer på. Jeg tænker revet gulerod, andre rodfrugter, løg, peberfrugt, bacon, purløg, forskellige oste osv. osv osv :) Her får du den helt klassiske udgave og så kan du jo tilføje, om du har lyst.
Spis dem som de er med en klat cremefraiche eller purløgscreme, eller som tilbehør til retter, hvor du ville servere kartoffel rösti, eller evetuelt som fyldet i en sandwich?
Ingredienser (12 pandekager)
1/2 portion kartoffelmos
150 g. revet cheddarost
2 forårsløg
6 spsk. mel
Desuden:
Olie til stegning
Fremgangsmåde:
- Kom kartoffelmosen i en skål. Pil forårsløgene og skær dem i tynde skiver. Kom dem i skålen til mosen og tilsæt revet cheddarost og mel.
- Rør blandingen godt rundt så al melen er optaget i mosen.
- Del mosen i 12 nogenlunde lige store kugler, og tryk dem flade som pandekager. Jeg gjorde det på direkte på panden (tip: dyp fingrene i vand, så klistre mosen ikke).
- Steg kartoffelpandekagerne i 3-4 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde. Steg dem af et par omgange, så der er plads på pande til at vende dem.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..