Æggeblommer kan fint udelades - og kartoffelmosen bliver stadig dejlig. Jeg kan bare rigtig godt lide den effekt, de fine orange æggeblommer har på mosen.
Ingredienser (ca. 4 pers.):
1 kg. kartofler, f.eks. sorten Marabel
30 g. smør
2 dl. mælk
2 æggeblommer
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde og tilsæt vand, så kartoflerne er dækket. Kog kartoflerne møre i 20-25 minutter.
- Når kartoflerne er kogt møre hældes vandet fra. Stil gryden med kartoffeltern tilbage på blusset i 1-2 minutter til alt overskydende væske er fordampet.
- Tilsæt smørret mos det godt rundt. Hæld mælken ved og pisk mosen luftig med en elpisker. Tilsæt æggeblommerne og vend mosen godt rundt. Smag til med salt og peber.
- Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..