fredag den 22. januar 2016

Knuste kartofler

Der findes utallige af retter, hvor en mos af en eller anden art passer rigtig godt til. Det være sig den klassiske kartoffelmos, en mos af rodfrugter eller den her lidt mere rustikke udgave af en kartoffelmos; knuste kartofler.

Den består ikke af andet end kartofler og smør samt lidt salt og peber. Det lyder måske lidt kedeligt, men det er det ikke. Tværtimod. Smør gør noget rigtig godt for kartofler, det frembringer smagen og forbedre konsistensen. Gør man som her, hvor kartoflerne knuses med smør, så får man en rigtig lækker grov og rustik mos.


 Ingredienser (ca. 4 pers.):
1 kg. kartofler, f.eks. af sorten Marabel
50 g. smør + 50 g. til servering

Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  2. Kom kartoffelternene i en gryde og hæld vand i til kartoflerne er dækket.
  3. Kog kartoflerne møre i 20-25 minutter.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne og sæt gryden tilbage på blusset, således at al overskudende vand fordamper og lad kartoflerne bliver tørrer. 
  5. Kom de 50 gram smør i gryden og knus kartoflerne til en grov mos. 
  6. Kom en klat kold smør på toppen af de knuste kartofler inden servering.
  7. Velbekomme.





Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..