søndag den 26. juni 2016

Verdens bedste vaniljeis m. chokoladestykker

Ja, jeg sagde det! Verdens bedste. Jeg elsker IS, og jeg ejer ikke en ismaskine - af den simple årsag, at jeg så ikke ville kunne gå på mine små tykke ben, men i stedet ville kunne rulle :-) Hvad gør man så, når man sukker efter hjemmelavet is? Jo, man laver den her, der er så nem så nem, men så GOD så GOD - og som ikke kræver ismaskine og som ikke skal omrøres under indfrysning. Hvabehar' - så bliver det ikke bedre.


Isen kan varieres i det uendelige; du kan udelade chokoladestykkerne, hvis du ikke er til til. Tilsætte indkogt bærpuré, hvis du vil have frugtsmag - jeg eeeelsker den med blåbærpuré. Tilsætte små stykker af marcipan, cocktailbær eller stykker af brownie? Mulighederne er uuuuuendelige.

Ingredienser (1 liter)
6 æggeblommer*
6 spsk. sukker
1/2 liter piskefløde
2 vaniljestænger (eller 1,5 spsk. vaniljesukker)
100 g. hakket chokolade

* Pasteuriserede om du vil. Salmonella er dog udryddet i økologiske danske æg.

Fremgangsmåde:
  1. Pisk æggeblommerne, vaniljekorn (evt. vaniljesukker) og sukkeret til en luftig og hvidlig masse (det tager ca. 5 minutter).
  2. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i æggemassen. 
  3. Hak chokoladen fint og vend den i is-massen.
  4. Kom ismassen i en egnet beholder og sæt den i fryseren i minimum 5 timer. 
  5. Tag isen ud af fryseren 5 minutter før anvendelse - så er den lettere at lave kugler af.
  6. Velbekomme.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..