Isen kan varieres i det uendelige; du kan udelade chokoladestykkerne, hvis du ikke er til til. Tilsætte indkogt bærpuré, hvis du vil have frugtsmag - jeg eeeelsker den med blåbærpuré. Tilsætte små stykker af marcipan, cocktailbær eller stykker af brownie? Mulighederne er uuuuuendelige.
Ingredienser (1 liter)
6 æggeblommer*
6 spsk. sukker
1/2 liter piskefløde
2 vaniljestænger (eller 1,5 spsk. vaniljesukker)
100 g. hakket chokolade
* Pasteuriserede om du vil. Salmonella er dog udryddet i økologiske danske æg.
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommerne, vaniljekorn (evt. vaniljesukker) og sukkeret til en luftig og hvidlig masse (det tager ca. 5 minutter).
- Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i æggemassen.
- Hak chokoladen fint og vend den i is-massen.
- Kom ismassen i en egnet beholder og sæt den i fryseren i minimum 5 timer.
- Tag isen ud af fryseren 5 minutter før anvendelse - så er den lettere at lave kugler af.
- Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..