Jeg har lavet mine træstammer forholdvist store - og de kan snildt laves mindre og mere mundrette, hvis det er det man foretrækker. Så bliver der selvsagt lidt flere træstammer, end hvad opskriften angiver.
Ingredienser (10 store træstammer)
600 g. kagerester*
100 g. revet marcipan
2-3 spsk. hindbærmarmelade
3 spsk. god kakaopulver
3 spsk. rom (eller 2 spsk. essens)
Desuden:
300 g. marcipan til overtræk
+ Lidt flormelis til at drysset på bordet, så marcipanen ikke hænger fast
150 g. god mørk chokolade
* Alternativt kan en pakke med 4 chokolademuffins og en hindbærroulade gøre tricket lige så godt!
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienserne i en røremaskine (brug enten k-spaden eller dejkrogen).
- Rør massen sammen til den er ensartet - smag til om der mangler marmelade/rom/kakao.
- Rul massen til to pølser og sæt dem på køl i minimum 30 minutter, således at massen bliver fast og til at overtrække med marcipan.
- Drys lidt flormelis på bordet og del marcipanen i to. Rul de to klumper marcipan ud til aflange rektangler, og placer en rulle træstamme-masse på hver stykke marcipan og rul dem til marcipanen dækker hele vejen rundt.
- Skær de lange træstammer i mindre bidder (jeg skar hver rulle i 5 stykker).
- Smelt chokoladen over vandbad og dyp træstammerne i chokoladerne så enderne er dækket. Lad træstammerne hvile på køl til chokoladen har sat sig.
- Opbevares på køl i op til 7 dage (bare rolig, så længe holder de ikke).
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..