Ingredienser (ca. 12 frikadeller):
50 g røde linser
50 g skalotteløg
3 fed hvidløg
50 g rød peberfrugt
100 g gulerod
100 g afskallede mandler
ca. 50 g havregryn
2 spsk tamari (soja)
ca. 2 spsk hvedemel
1 bdt hakket persille
2 æg
olivenolie til stegning
Fremgangsmåde:
- Kog linserne 20 minutter i vand, der dækker. Afdryp dem.
- Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Riv guleroden fint.Hak mandlerne mellemfint.
- Bland mandlerne med grøntsagerne og havregrynene og tilsæt tamarien. Smag godt til med salt og peber.
- Rør hvedemelet ud i 2 spsk vand og rør det i farsen. Tilsæt persillen og rør æggene i et ad gangen.Lad farsen hvile en halv times tid.
- Vurdér konsistensen. Hvis farsen er for lind, tilsættes lidt flere havregryn.
- Varm olien op på en pande og steg ca. 12 frikadeller, til de er gyldne, ca. 5 minutter på hver side.
Kog linserne 20 minutter i vand, der dækker. Afdryp dem. |
Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Riv guleroden fint.
|
Farsen set tæt på. |
Frikadellerne steges.
|
Aftenens tallerken :) |
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Det ser rigtig lækkert ud;)
SvarSlet