Asti var dog ikke til at opstøve (det plejer jeg ellers aldrig at have problemer med at finde), så i stedet blev det Verdi's Sparkeltini, jeg brugte :) Og så tilsatte jeg også noget hvid chokolade! :)
Smagsingredienserne til denne LÆKRE mousse |
Ingredienser:
1 bæger past. æggehvider
1 bæger past. æggeblommer
150 g. sukker
min. 300 g. frosne jordbær
½ liter fløde
6-7 blade husblas
ca. 1 dl. asti (med eller uden smag efter ønske)
100 g. hakket hvid chokolade eller mere efter smag og behag
1 bæger past. æggeblommer
150 g. sukker
min. 300 g. frosne jordbær
½ liter fløde
6-7 blade husblas
ca. 1 dl. asti (med eller uden smag efter ønske)
100 g. hakket hvid chokolade eller mere efter smag og behag
Fremgangsmåde:
- Læg husblassen i blød i rigeligt med koldt vand.
- Jordbærrene puttes i en grydes, og de skal lige op og koge.
- Mos eller blend jordbærgrøden, så den bliver fin og ensartet. Tag gryden af blusset. Hvis du ønsker din jordbærmousse skal være lyserød i farven, kan du tilsætte lidt rød frugtfarve nu.
- Hæld Asti i jordbærgrøden og rør rundt.
- Tag husblassen op af vandet og vrid det værste vand ud af det. "Dump" det direkte i gryden og rør rundt til det er smeltet og grøden er ensartet og fin. Lad det stå og køle af mens du fortsætter med det andet.
- Æg og sukker piskes til æggesnapsen er hvid og luftig. Gerne i 5 min. eller mere.
- Fløden piskes til en stiv flødeskum - lige før smør-stadiet.
- Chokoladen hakkes fint.
- Når jorbærmassen er helt afkølet kommes den i æggesnapsen og det hele blandes godt. Derefter vendes flødeskummen i lidt af gangen til en luftig masse.
- Den hakkede chokolade vendes i moussen.
- Hæld moussen i en frysepose og bind knude på den og sæt den på køl. Når den skal i kagen, klipper du et hjørne af posen og sprøjter det på bundene. Jeg lader den stå på køl i 20-30 min. og lægger så kagen sammen og lader moussen stivne i kagen.
Jordbær er kogt og blendet til ensartet masse. |
Æg og sukker piskes til æggesnapsen er hvid og luftig. Gerne i 5 min. eller mere. |
Æggemassen når den er pisket færdig. |
Chokoladen hakkes fint. |
Når jorbærmassen er helt afkøles kommes den i æggesnapsen og det hele blandes godt. Derefter vendes flødeskummen i lidt af gangen til en luftig masse. |
Den hakkede chokolade vendes rundt moussen. |
Rigtig god fornøjelse!
- Camilla
Den låner jeg. Dejlig simpelt opskrift i tråd med den måde jegplejerat gøre det på ;)
SvarSletmangler bare noget reven skinke så den hjemme....:-)
SvarSletHvor stor en kage dække den her opskrift?
SvarSlet