Men nu er jeg på igen for fuld skrue :) .. Jeg har fået to nye bøger med opskrifter på pasta- og salatretter og det er en af dem jeg har afprøvet i aften :) - Vi var begge to enige om, at kroppen trængte til noget let oven på påsken og de mange ædegilder :) ..
Opskriften er fra bogen "Sprøde salater" fra forlaget Nemt&Lækkert - der står ikke opgivet nogen forfatter, men jeg ved at serien indeholder over 30 titler, som alle er lavet til Coop kæden :) ..
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den:
Til 2 pers.:
200 g. Pasta
salt
250 g. Broccoli
2 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
1,25 dl. Grønsagsbouillon
3 spsk. Ketchup
1/2 spsk. Balsamicoeddike
peber
1 knsp. Sukker
1 håndfuld solsikkekerner
Fremgangsmåde:
Tilberedningstid:
Ca. 30 minutter
Pr. portion:
350 kcal/1470 KJ
Til 2 pers.:
200 g. Pasta
salt
250 g. Broccoli
2 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
1,25 dl. Grønsagsbouillon
3 spsk. Ketchup
1/2 spsk. Balsamicoeddike
peber
1 knsp. Sukker
1 håndfuld solsikkekerner
Fremgangsmåde:
- Solsikkekernerne ristes på en pande med lidt salt til de er gyldne, hvorefter de køles af på en tallerken.
- Skræl og vask gulerødderne og skær dem i fine tern.
- Pil løg og hvidløg og skær dem i fine tern.
- Opvarm 1 spsk. Olie og svits gulerødderne, løg og hvidløg heri. Imens kommes pastaen i kogende vand tilsat salt og koges som anvist på emballagen.
- Tilsæt bouillon til grøntsagerne og lad det koge op og herefter småkoge i ca. 5 minutter.
- Tag 1/3 af gulerodsternene op af bouillonen og blend resten af gulerødderne sammen med kogevæden. Rør ketchup, eddike og 1 spsk. Olie i. Smag til med salt, peber og sukker
- Broccolien renses og deles i mindre buketter, som skylles. Jeg kom broccolien ned til pastaerne da der var 2 minutter tilbage af kogetiden :) (Så sparede jeg en gryde til rengøringen :P)
- Bland pasta, broccoli, gulerodstern og sauce. Anret på en tallerken og serveres straks.
Solsikkekernerne ristes på en pande |
Skræl og vask gulerødderne og skær dem i fine tern. |
Pil løg og hvidløg og skær dem i fine tern. |
gulerødderne, løg og hvidløg svitses |
Boullionen tilsættes.
Gulerodssaucen laves.
|
Vandet drypper fra pastaen og broccolien. |
Bland pasta, broccoli, gulerodstern og sauce. Anret på en tallerken og serveres straks. |
Tilberedningstid:
Ca. 30 minutter
Pr. portion:
350 kcal/1470 KJ
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..