Menuen i aften stod på en lækker grøn salat fra Spis bedres april udgave med asparges og rødbeder :) .. Og så fik jeg den glimrende idé, at vi da skulle have en honningglaseret svinemørbrad til - jeg har aldrig lavet det før, men jeg er rimelig frygtløs i køkkenet, og jeg kastede mig da også hovedkuls ud i det - uden opskrift, uden noget - og det smagte fremragende!! :)
Ingredienser til honningglaseret mørbrad (2-3 pers.):
1 svinemørbrad af 500 g.
2 spsk. honning
1-2 tsk. dijonsennep (prøv dig lidt frem, jeg synes hurtigt at det kan blive for meget 'dijon')
salt&peber
olie til stegning
Fremgangsmåde:
- Mørbraden pudses og sølvhinden fjernes.
- Olie opvarmes på en pande, og mørbraden brunes på alle kanter og steger i ca. 15 minutter.
- Imens blandes honning, dijonsennep og salt&peber til en marinade.
- Når mørbraden har stegt i omkring 15 minutter og har fået en sprød stegeskorpe hældes honningmarinaden over.
- Mørbraden vendes ofte, og marinaden fordeles over mørbraden af flere omgange indtil mørbraden har den ønskede glasering.
- Herefter tages den af og skæres i skiver (gerne på skrå) og anrettes på tallerkenen. Hæld en skefuld eller to af marinanden over kødet.
Mørbraden pudses og sølvhinden fjernes. |
Olie opvarmes på en pande, og mørbraden brunes på alle kanter og steger i ca. 15 minutter. |
Imens blandes honning, dijonsennep og salt&peber til en marinade. |
Når mørbraden har stegt i omkring 15 minutter og har fået en sprød stegeskorpe hældes honningmarinaden over. |
Ingredienser til salaten:
1 bk. frisésalat (jeg brugte noget blandet salat)
1 bundt friske grønne asparges
1-2 beder (gerne en blanding af rødbeder, bolchebeder og gulebeder)
brøndkarse
Fremgangsmåde:
- Aspargesne knækkes og bunden smides ud. De kommes herefter i en gryde med kogende vand i 2 minutter - de må endelig ikke blive for bløde. Herefter tages de op af vandet og skæres i stykker af 1-2 cm.
- Rødbeden skrælles, skylles og skæres i tynde skiver - jeg brygte skrælleren til at få skiverne ens og lige tynde.
- Brøndkarsen skylles og skæres/rives i mindre stykker.
- Salaten anrettes på tallerkenen sammen med kødet. Serveres straks.
Aspargesne knækkes og bunden smides ud. De kommes herefter i en gryde med kogende vand i 2 minutter - de må endelig ikke blive for bløde. Herefter tages de op af vandet og skæres i stykker af 1-2 cm. |
Rødbeden skrælles, skylles og skæres i tynde skiver - jeg brygte skrælleren til at få skiverne ens og lige tynde. |
Brøndkarsen skylles og skæres/rives i mindre stykker. |
Salaten anrettes på tallerkenen sammen med kødet. Serveres straks. |
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..