Orv - Lad jeg ikke skræmme af den lange liste med ingredienser - det er faktisk bare mest krydderier :) ..
Ingredienser:
300 g. kyllingfilét
-
1 spsk. ingefær
4 fed hvidløg,
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
-
1/2 tsk. sorte peberkorn
1/2 tsk. fennikelfrø
1,5 dl. mandler
1,5 dl kylling bouillon
1 tsk sukker
1/2 tsk stødt kanel
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt koriander
2 tsk garam masala
1/2 tsk stødt kardemomme
1 spsk olivenolie
-
1 løg,
1,5 spsk tomatpuré
1 dl kokosmælk eller fløde
1/2 dl yoghurt naturel
Fremgangsmåde:
- Skær kyllingen i store tern, som anbringes i en stor skål.
- Kom ingefær, hvidløg, citronsaft og olivenolie i en blender eller foodprocessor - proces, indtil det er en tyk pasta. Kom kyllingen ved og lad marinere i køleskabet i et par timer eller natten over.
- Stød peberkorn og fennikelfrø i en morter. (Kan sagtens bruge de stødte krydderier istedet)
- De friskmalede krydderier, mandler, kylling bouillon og olivenolie blendes i en blender til en temmelig glat masse. Tilsæt sukker, kanel, gurkemeje, koriander, peber flager og Garama masala.
- Løget hakkes fint og steges i en stor pande indtil de er gennemsigtige. Herefter tilsættes kylling og tomatpuré. Lad simre indtil tomatpuréen begynder at brune og/eller bliver meget aromatisk. Tilsæt derefter kyllingbouillon/krydderiblandingen, kokosmælk og yoghurt. Rør godt rundt, skru ned for varmen og simre i ca 1 time.
- Når saucen er blevet tyk, tilsættes de hakkede mandler og retten koger videre i yderligere 10 minutter.
- Serveres med ris.
Løget pillet og hakket og har fået lov at sautere i panden. Derefter er kylling og tomatpuréen kommet ved og er nu igang med at stege. |
Serveres med ris! :) |
Vi fik også papadums til - som bare er en pakke der er købt færdigt og tilberedt efter anvisningen på pakken (hvilket er i microovnen ca. 30 sek.) Ha' en dejlig aften! - Camilla |
Skal mandlerne koges og smuttes først?
SvarSletHej Kiara :)
SletNej, mandlerne skal bare i blenderen som de er :) God fornøjelse med opskriften.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Tak!
SletJeg glæder mig til at smage det i aften :D
Tak i lige måde!
Kiara
Fantastisk opskrift. Den kan varmt anbefales
Slet