lørdag den 7. juli 2012

Broccolisalat med et tvist af gulerod og radise

Broccolisalat er noget af det mest vidunderlige der findes (næst efter kartoffelsalat - og alligevel ikke, de deler nok førstepladsen). Normalt laver jeg altid min berømte Broccoli-kartoffelsalat, hvor der er bacon i og meget andet godt - MEN(!) Den er ikke helt så god for figuren, som man ellers godt kunne ønske; derfor har jeg i dag lavet en sundere version - bestemt ikke en dårligere version, bare sundere! :) Opskriften skal i selvfølgelig få her.



Ingredienser: 
1 bdt. Broccoli
Solsikkefrø
1 stort løg
2-3 gulerødder
5-6 radiser
2,5 dl. cultura yoghurt natural (eller græsk yoghurt)
2-3 spsk. mayonnaise LET
Sødemiddel (jeg bruger SØD)
Balsamico eddike


Fremgangsmåde:
  1. Solsikkekernerne ristes på en pande med lidt salt til de er godt gyldne - herefter køler de af. 
  2. Broccolien deles i små buketter, og skylles grundigt under rindende vand. Derefter overhældes de med kogende vand - de kan også kommes i en gryde med kogende vand, men pas på - der skal ikke meget til, for der er tale om broccoligrød ;) 
  3. Cremefraishe og mayonnaise blandes sammen og balsamicoeddike og sødemiddel tilsættes efter behag. Dressingen krydres med salt og peber. 
  4. Løget hakkes i små tern. Gulerødderne skrælles, deles på midten og skæres i skiver - det samme gælder radiserne. 
  5. Broccoli, løg, gulerødder, radiser og solsikkekerner vendes i dressingen og salaten er nu klar til at blive serveret.
Solsikkekernerne ristes på panden med lidt salt til de er gyldne.
Broccolien deles i små bukettet, skylles grundigt og overhældes med kogende vand.
Yoghurt, mayonnaise, balsamico og sødemiddel blandes og dressingen krydres med salt&peber.
Løgene hakkes i fine tern.
Radiserne er snittet fing og blandes i dressingen.
Alle grøntsagerne er blandet i dressingen, som nu er klar til servering.
Den færdige salat. Velbekomme!




Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..