onsdag den 11. juli 2012

Oksehøjreb med garniture

Jeg var simpelthen så heldig at finde bøffer af oksehøjreb til en virkelig god 'spotpris' i går - og vi skulle da også have haft dem til middag i går, men så inviterede svigerinden til grill i anledningen af hendes fødselsdag.. De havde allerede sørget for rigeligt med kød, så bøfferne måtte vente med at blive spist til i dag :) .. Det blev de så, og de var rigtig lækre! :) .. Jeg gjorde ikke rigtig noget ved dem andet end at krydre dem med salt og peber, og derfor kommer dette indlæg også til at handle om tilbehøret. Til de lækre bøffer fik vi verdens nemmeste garniture - sauterede gulerødder og sukkerærter. Tit og mange gange har man en tendens til at overpøse tallerkenen med alle mulige forskellige ting - men nogen gange så er udtrykket 'less is more' virkelig rigtig. Aftenens tallerken var såre simpel, men virkelig velsmagende.


Ingredienser:
2 poser sukkerærter
4 store gulerødder
olie
salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Gulerødderne skrælles, skylles og skæres i mundrette stykker
  2. Sukkerærterne skylles.
  3. Lidt olie varmes på en pande. Når olien er rigtig varm tilsættes gulerødderne, som får lov til at stege til de tager farve og 'karamelliseres' i deres egen sødme. 
  4. Når gulerødderne er begyndt at tage farve tilsættes de hele sukkerærter og grøntsagerne steger videre til de er møre - MEN stadig har bid.
  5. Grøntsagerne krydres med salt&peber og serveres straks som garniture til en god bøf.
Gulerødderne steger alene til de begynder at tage farve og deres naturlige sødme frembringes.
Sukkerærterne tilsættes, når gulerødderne har taget farve.
Serveres som garniture til en god bøf.
Aftenens tallerken
(Nå ja, vi fik også en sauce til - men det ser altså ikke så pænt ud, når tingene er pøset ind i sauce :P) 

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..