Jeg holder jo, som i nok ved, rigtig meget af salater om sommeren og i aften stod menuen derfor på en omgang salat med kylling, parmesan ost og rugbrødscroutoner. Det smagte rigtig lækkert :) - En lille reminder til mig selv; Næste gang skal jeg vente med at komme croutonerne i til lige før servering, så holder de sprødheden :) ..
Ingredienser (2 personer):
300-400 g. kylling
1 romaine salathoved
1/2 agurk
1/4 vandmelon
1 rødløg
Syltede hvidløg i chili
Parmesanost
5-6 skiver rugbrød
Fremgangsmåde:
- Skær skorperne af rugbrødet og skær det derefter i passende tern af ca. 1x1 cm.
- Opvarm en pande og steg rugbrødet sprød i ca. 10 minutter - kryder med salt og stil croutonerne til side.
- Salaten skylles og skæres ud, agurken skæres i passende tern, vandmelonen skæres i mundrette stykker eller laves til kugler med et parisiennejern, løget snittes fint og parmesanosten skæres i tynde skiver (enten med kniv eller på et rivejern).
- Ingredienserne til salaten blandes og de syltede hvidløg tilsættes efter behov.
- Kyllingen renses og skæres i mundrette stykker, hvorefter den steges på panden til den er helt gennemstegt (afhænger af størrelsen på stykkerne) .. Den færdigstegte kylling kommes i salaten og rugbrødscroutonerne tilsættes.
- Serveres med det samme - evt. med lidt dressing efter eget valg.
Rugbrødscroutonerne steges sprøde |
Salaten er skåret ud og rødløget er snittet fint. |
Melonen er lavet til kugler og hvidløget er tilsat (Jeg har også tilsat croutonerne nu - vent med det til den skal serveres, ellers mister de noget af sprødheden) |
Den færdige salat! |
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
Hvor er det en god ide at bluge rugbrød til croutons, det har jeg ikke prøvet før. Det her er min ynglings sommersalat sandwich: http://www.madopskrifter.info/sandwich-med-lun-ristet-kylling-mango-og-frisk-basilikum/ rigtig lækker ;-)
SvarSletHej. Vi er et par piger der skulle vælge en salat til hjemkundskab på nettet, og så fandt vi over denne artikel. Salaten smagte rigtig godt, og mange tak for hjælpen :)
SvarSlet