tirsdag den 17. juli 2012

Blomkålsris

Ris - vi kender dem jo alle sammen, de der små lækre sataner, der ikke er så gode for figuren :P .. Her kommer den sunde version - blomkålsrisene.

Blomkålsris er, som ordet antyder, blomkål der er hakket meget fint og dampet. Det er rygende nemt at lave, og så er det en rasende god erstatning for rigtige ris - det ligner faktisk også ris til forveksling. Personligt synes jeg heller ikke, at blomkålen smager så meget igennem, som jeg først troede, hvilket jo er deejligt! :)


Ingredienser:
1 Blomkålshoved

Fremgangsmåde:
  1. Blomkålen skylles grundigt og hakkes i en minihakker/foodprocessor eller på den grove rille på rivejernet.
  2. Blomkålen kommes i en si og overhældes med kogende vand (1-2 gange efter temperament). 
  3. Serveres som tilbehør til diverse retter, istedet for ris.

Blomkålen rives på det grove jern.
'Risene' overhældes med kogende vand, 1-2 gange og serveres straks.

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..