Hvad selve chili con carnen angår, så gik jeg ud fra den opskrift, jeg også brugte sidste gang - om end jeg lavede nogle få ændringer - mest bare krydderier. Den var altså meeeget bedre! Så i får den nye version her. Billedrapportagen fik jeg ikke lavet i dag - men da opskriften tager udgangspunkt i den anden opskrift, kan billedrapportagen også bruges til denne opskrift :)
Hvis du ikke vidste det, ville du så have gættet, at det var blomkålsris? |
500 g. oksekød
1 stor gulerod
1 mellemstort løg
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
1 rød chili (med kerner)
1/2 dåse røde kidneybønner
1 dåse hakket tomat
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. garam masala
1 tsk. stødt koriander
1 dl. rødvin
Salt&peber
Fremgangsmåde:
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Salt&peber
Fremgangsmåde:
- Skræl og hak løg, hvidløg og gulerødder.
- Halver peberfrugt og chili og hak groft.
- Opvarm en spsk oli på en sauterpande eller i en gryde og steg alle grøntsagerne heri.
- Tilsæt kanel, garam masala, og koriander og krydr med salt og peber.
- Tilsæt det hakkede oksekød og lad det brune. Bruningen starter først, når al væsken fra kødet er dampet væk - hvis væsken ikke forsvinder, koges kødet i stedet for brunes. Dette trin er det der tager længst, men det er altså det hele værd, for kødet får meget mere smag af at blive brunet godt.
- Tilsæt Kidney bønnerne, dåsetomaterne og rødvinen og lad væsken koge ind.
- Fyld den tomme tomatdåse med vand, hæld det i gryden og krydr igen med salt og peber.
- Bring retten i kog og lad simre til al væsken er væk, og du kan skrabe Chili Con Carnen væk fra bunden uden den øjeblikket igen dækkes af væske.
- Serveres med blomkålsris
Chili con carne på blomkålsris! Sådan et dejligt måltid! :) |
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Hej, det glæder jeg mig til at prøve (uden at advare kæreste først). Tak for inspiration:-) vh Nanna
SvarSletHej Nanna :)
SletTak fordi du følger med :)
Fantastisk idé! :) Giv endelig en opdatering på hans reaktion :)
Ha' en dejlig aften!
- Camilla