torsdag den 28. maj 2015

Avocado-creme

Jeg elsker avocado... især med friskkværnet salt og peber. Det smager fortrinligt på en rugbrødsmad, under pålæg, på ristet brød m. pesto og mozzarella, og blandet med lidt cremefraiche er det fortrinligt som dip til grøntsagstænger, eller som dressing i en god mexicansk ret.


Ingredienser:
3 modne avocadoer*
2 spsk. cremefraiche 38%
Friskkværnet salt og peber

*Hvis den lille 'dut' pilles af i toppen af er det nemt at se, om en avocado er umoden, moden eller overmoden. Afslører den lille dut en helt helt lysegrøn plet, er avocadoen umoden, er pletten derimod mørk og grålig, så er avocadoen overmoden, er pletten derimod en fin lækker-grøn farve, så er avocadoen modnet som den skal :)

Fremgangsmåde:
  1. Skær avocadoerne over på midten. Fjern stenen.
  2. Med en spiseske fjernes skrællen - det gøres ved at lade skeen lide ned mellem skrællen og avocado-kødet. 
  3. Mos avocadoerne med en gaffel og tilsæt cremefraiche. 
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Server.
NB! Skal du ikke bruge avocadocremen med det samme, så læg en eller to af stenene fra avocadoerne ned i cremen - så undgår du, at den ilter og bliver brun.





Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..