Det er ikke så længe siden, at jeg skrev et indlæg om tærte - og om, hvor glad manden er for tærte. Jeg skrev også lidt om min egen skepsis, men at tærten den aften fik mig overbevist om, at det er en spise, der må lidt oftere på menuen herhjemme. Det smagte nemlig brand godt. Derfor har vi dag fået denne lækre sag - en tærte med kartoffel, bacon og porrer :) Den er virkelig lækker og jeg er altså pjattet med samspillet af lige netop de tre ting.
Ingredienser (4 pers.)
2 bagekartofler
200 g. bacon skåret i tern
200 g. bacon skåret i tern
1/2 bt. asparges
2 porrer
Salt og friskkværnet peber
Æggemasse:
6 æg
200 g. hytteost
150 g. revet Gouda
2 porrer
Salt og friskkværnet peber
Æggemasse:
6 æg
200 g. hytteost
150 g. revet Gouda
Salt og friskkværnet peber
Desuden:
Desuden:
1 rulle tærtedej a 250 g.
Tilbehør:
evt. en god blandet grøn salat
evt. brøndkarse til pynt
Fremgangsmåde:
- Fyld: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med letsaltet vand, og kog dem i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra og stil tilside.
- Steg baconen, til den er gylden og sprød. Stil til side.
- Fjern de yderste blade fra porrerne og rens dem godt. Del porrerne på langs og snit dem fint. Steg porrerne til de falder lidt sammen i baconfedtet. Sæt til side.
- Skyl aspargesene og knæk de træde ender af. Sæt til side.
- Æggemasse: Pisk æggene og vend dem sammen med hytteost og revet Gouda. Krydr med salt og peber.
- Tærten samles: Læg tærtedejen i en tærteform.
- Fordel først kartoflerne i bunden af tærteformen. Derefter de snittede porrer, den sprødstegte bacon og de friske asparges. Slut af med at hæde æggemassen henover.
- Bag tærten i ovnen ved 200 grader varmluft i 30-35 minutter, til den er gylden, og fyldet virker fast. Dæk evt. tærten med lidt staniol hvis den begynder at få for meget farve.
- Lad tærten hvile i 5-10 minutter inden servering.
- Server tærten med en grøn salat til.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Ser tæske lækkert ud ....kan man erstatte hytteosten med noget andet,og i så fald hvad vil du anbefale,venter spændt på svar :D
SvarSletHej Annette,
SletTusind tak 😊 Du kan erstatte hytteost med kvark, cremefraiche 38% eller en sjat piskefløde. Ja du kan såmænd også helt udelade den - jeg synes bare at et mælkeprodukt giver en dejlig cremet fornemmelse til tærten 😊
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Tak for svar og de mange mulige alternativer, er noteret og jeg er glad... nu er det en dejlig dag her :D
SletTak for svar og de mange mulige alternativer, er noteret og jeg er glad... nu er det en dejlig dag her :D
Slet