Ingredienser (10 tarteletter)
Tarteletfyld:
400 g. kyllingefilet
1 liter vand
1 bt. grønne friske asparges
100 g. grønne ærter
100 g. gulerødder
2 grøntsagsbouillonterninger
1 løg
Sovs:
25 g. smør
3 spsk. hvedemel
2 dl. bouillon (plus/minus efter ønsket tykkelse på sovsen)
2 dl. piskefløde
Salt og peber
Tarteletter:
10 luksus tarteletter
Fremgangsmåde:
- Tarteletfyld: Vandet kommes i en gryde med bouillonterningerne og bringes i kog.
- Løget pilles og skæres i kvarte og kommes i gryden.
- De træde bundstykker knækkes af de friske asparges og smides i gryden med bouillon. Resten af aspargesen skæres i mundrette bidder og gemmes til senere.
- Kyllingen renses og koges mør i bouillonen i ca. 15 minutter.
- Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Kog gulerodsternene, ærter og asparges i en kasserolle med vand i Ca. 5 minutter. Si vandet fra grøntsagerne og stil dem til side.
- Når kyllingen er kogt skæres den i mundrette bidder og stilles til side.
- Si asparges og løg fra bouillonen og kassér dem. Gem væsken til sovs.
- Sovs: Smelt smørret i en gryde. Når smøret bruser tilsættes melet - lad det stege et par minutter.
- Tilsæt den varme kyllingefond lidt af gangen. Pisk grundigt for at undgå klumper.
- Når bouillonen er tilsat kommes fløden ved. Lad sovsen simre nogle minutter.
- Tilsæt kyllingekød, asparges og ærter og lad det varme godt igennem - smag til om sovsen mangler salt og peber.
- Tarteletter: Lun tarteletterne i ovnen i 4-7 minutter ved 200 grader.
- Hæld den varme tarteletfyld i tarteletterne og top med lidt friskkværnet peber.
- Server straks - velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..