mandag den 25. maj 2015

Pizza m. tomat, italiensk skine, frisk mozzarella og pepperoni

I dag har menuen budt på hjemmelavet pizza. Jeg lavede en portion pizzadej, som giver 6 pizzaer. Jeg lavede to pizzaer og smed resten af dejen i fryseren til en travl hverdag. På den ene pizza fik vi kartoffel, rosmarin og basilikumspesto - og på den denne version var der; Tomatsauce, italiensk skine, mozzarella og pepperoni.

Pizza er altså bare en lækker spise - især når den er hjemmelavet, og kan fyldes med lige nøjagtigt dét, man har lyst til :)


Ingredienser (1 pizza)
En portion pizzadej
2 dl. god tomatsauce
100 g. kogt italiensk skinke
250 g. frisk mozzarella
100 g. pepperoni
1 tsk. Oregano
Frisk basilikum

Desuden:
Lidt ekstra jomfru olivenolie

Fremgangsmåde:
  1. Ovnen forvarmes til 250 grader varmluft. Hvis du har en pizzasten så kom den i ovnen, og hvis ikke, så lad en bageplade stå i ovnen mens den varmer op. 
  2. Dejen rulles ud og lægges over på et stykke bagepapir. Lad dejen hvile på bagepapiret i 10-15 minutter, mens tilbehøret forberedes.
  3. Smør dejen med tomatsauce - sørg for at komme godt ud i kanterne. Læg den kogte italienske skinke på pizzaen og drys med oregano.
  4. Hæld væsken fra den friske mozzarella og skær den i tynde skiver. Pynt pizzaen med den friske mozzarella og slut af med pepperoni.
  5. Dryp lidt olivenolie på pizzaen og kom pizzaen (med bagepapir) over på den varme pizzasten/eller varme bageplade. 
  6. Bag pizzaen ved 250 grader i 7-10 minutter til pizzaen er sprød og osten er gylden.
  7. Tag pizzaen ud af ovnen og pynt med frisk basilikum.
  8. Serveres straks.









Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..