I wokken i dag har jeg kommet svinemørbrad, gulerødder, sukkerærter, babymajs, blomkål, forårsløg og peberfrugt. Jeg har udeladt kokosmælk og istedet tilsat en god soya og sød chilisauce. Til grøntsagerne serverede jeg kogte jasminris, og det blev virkelig lækkert :)
Ingredienser (2 pers.)
0,5 svinemørbrad
2 store gulerødder
1/2 bk. sukkerærter
1/2 bk. babymajs
200 g. blomkål
1 peberfrugt
3 store forårsløg
Friskkværnet salt og peber
Sauce:
3-4 spsk. soya
5-6 spsk. sød chilisauce
1 dl. vand
Tilbehør:
2-3 dl. jasminris
Pynt:
Hakket løgtoppe fra forårsløgene
Frisk korriander
Fremgangsmåde:
- Risene tilberedes efter anvisningen på pakken.
- Klargør ingredienserne: Mørbraden pudses for fedt og sener og skæres i mundrette bidder.
- Gulerødderne skrælles og skæres i skiver på skrå.
- Sukkerærterne skylles og halveres.
- Babymajs skylles og skæres i mundrette bidder.
- Del blomkålen i små buketter og skyld dem grundigt.
- Peberfrugten skylles og kernerne fjernes. Skær peberfrugten i tynde stængler.
- Forårsløgene pilles og skæres i mundrette bidder. Gem løgtoppene til pynt.
- Tilbered retten: Varm lidt olie op i wokken, og steg mørbradstykkerne, til de har fået farve på alle sider.
- Tilsæt gulerødder, sukkerærter og 1 dl vand. Lad retten simre i 2-3 minutter.
- Tilsæt blomkålsbuketter og babymajs. Lad retten simre i 2-3 minutter.
- Tilsæt peberfrugt forårsløg, soya og den søde chilisauce. Krydr med salt og peber og lad retten simre 2-3 miutter.
- Vend grøntsagerne godt rundt og anret dem oven på de kogte jasminris.
- Pynt med de hakkede løgtoppe og frisk korriander.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..