torsdag den 21. maj 2015

Stegte bønner m. hvidløg, sesam og solsikkekerner

I aften havde vi besøg af en god kammerat, der kom til middag :) Vi ses jævnligt, og han kan godt lide god mad - så er det jo en fornøjelse af stå i køkkenet :) Han har ofte en god vin med, som vi nyder til et stykke godt kød og lækkert tilbehør :) 

I aften fik vi flankesteak (tilberedt som her), stegte asparges og denne skønne bønnesalat. Til dessert fik vi jordbær-trifli, og jeg tør godt afsløre, at vi dårligt kunne rokke med ørerne efter dén menu :)


Ingredienser (4 pers.) 
500 g. haricot verts (frosne duer fint)
4-6 fed hvidløg
50 g. smør
50 g. solsikkekerner
50 g. semsamfrø
Salt og peber

Fremgangsmåde:
  1. Rist først solsikkekernerne på en tør pande med lidt salt. Stil til side.
  2. Rist dernæst sesamfrøene på en tør pande. Stil til side.
  3. Sæt en gryde over med vand. Når vandet koger kommes bønnerne ned i gryden og blancheres i 2-3 minutter.
  4. Smelt smøret på en pande. Pil hvidløget og pres det i en hvidløgspresser. Kom hvidløget op på panden til det smeltede smør.
  5. Kom de blancherede bønner op på panden og steg dem i ca. 5 minutter.
  6. Kom de stegte bønner og på et fad og drys med solsikkekerner og sesam.
  7. Serveres lun.







Ha' en dejlig dag.
- Camilla

1 kommentar:

  1. Smager virkeligt lækkert!!!!!!
    Bruger du fint eller groft salt?

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..