tirsdag den 7. april 2015

Bøfsandwich m. blødeløg

Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg elsker burgere i alle afskygninger. Det er simpelthen sådan en dejlig nem og lækker spise og kan varieres i det uendelige. Vi får meget sjældent sådan en rigtig gammeldaws bøfsandwich med sovs og løg herhjemme - men det fik vi altså her til aften, og derfor får i selvfølgelig opskriften på en lækker bøfsandwich med syndig syndig sovs og lækre bløde løg.


Ingredienser (2 pers.)
Bøf:
400 g. hakket oksekød
Friskkværnet salt og peber (jeg bruger røget salt)

Bløde løg:
4 store løg
1 dl. rødvin
En god klat smør

Syndig sovs:
1/4 liter piskefløde
2 spsk. kalvefond
1-2 spsk. HP sovs
1 bouillonterning
Sovsekulør efter behov
Salt og peber

Desuden:
4 Burgerboller

Fremgangsmåde:
  1. Bløde løg: Pil og skær løgene i skiver. Smelt en klat smør på panden og kom løgene ved. Steg løgene så de bliver bløde og karameliserede. Dette tager 10-15 minutter. Når de er brune og bløde tilsættes rødvinen. Lad den reducerer helt ind omkring løgene. Tag løgene af varmen og lad dem hvile lidt inden brug.
  2. Syndig sovs: Alle ingredienserne til sovsen kommes i en gryde og briges i kog. Lad sovsen koge ind og blive tykkere. Smag til med salt og peber.
  3. Bøffer: Form kødet til 4 lige store bøffer. Krydr med salt og peber og steg på en varm pande i lidt fedtstof.
  4. Anretning: Varm brødene i ovnen og læg derefter et lag bløde løg på burgerbunden, derefter bøf, løg og slutteligt sooooovs - og rigeligt af den. Kom toppen på burgeren og servér straks :)


Ha' en dejlig dag!
- Camilla

2 kommentarer:

  1. Hvis man kan se bollen, er der ikke nok sovs på ;)
    Det er min favorit og har siden barnsben bestilt det hver gang på min fødselsdag.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. He he he.. Det var dog et fantastisk motto Anne :D (jeg kan godt afsløre, at der kom mere sovs på, da billederne var skudt) :D

      Ha' en dejlig dag!
      - Camilla

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..