Ingredienser (2 pers.)
Bøf:
400 g. hakket oksekød
Friskkværnet salt og peber (jeg bruger røget salt)
Bløde løg:
4 store løg
1 dl. rødvin
En god klat smør
Syndig sovs:
1/4 liter piskefløde
2 spsk. kalvefond
1-2 spsk. HP sovs
1 bouillonterning
Sovsekulør efter behov
Salt og peber
Desuden:
4 Burgerboller
Fremgangsmåde:
- Bløde løg: Pil og skær løgene i skiver. Smelt en klat smør på panden og kom løgene ved. Steg løgene så de bliver bløde og karameliserede. Dette tager 10-15 minutter. Når de er brune og bløde tilsættes rødvinen. Lad den reducerer helt ind omkring løgene. Tag løgene af varmen og lad dem hvile lidt inden brug.
- Syndig sovs: Alle ingredienserne til sovsen kommes i en gryde og briges i kog. Lad sovsen koge ind og blive tykkere. Smag til med salt og peber.
- Bøffer: Form kødet til 4 lige store bøffer. Krydr med salt og peber og steg på en varm pande i lidt fedtstof.
- Anretning: Varm brødene i ovnen og læg derefter et lag bløde løg på burgerbunden, derefter bøf, løg og slutteligt sooooovs - og rigeligt af den. Kom toppen på burgeren og servér straks :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Hvis man kan se bollen, er der ikke nok sovs på ;)
SvarSletDet er min favorit og har siden barnsben bestilt det hver gang på min fødselsdag.
- Anne
He he he.. Det var dog et fantastisk motto Anne :D (jeg kan godt afsløre, at der kom mere sovs på, da billederne var skudt) :D
SletHa' en dejlig dag!
- Camilla