Til grill hører sig unægteligt kartoffelsalat - måske ikke til hver eneste grill-aften, men i hvert fald til de fleste ;) Derfor kommer her den eneste opskrift du behøver. Opskriften på Kartoffelsalat m. asparges og radiser.
Ingredienser (4-6 pers.)
Fyld:
500 g. små kartofler
1 bt. asparges
1 bt. radiser
1 bt. forårsløg
Dressing:
3 dl. cremefraiche
1,5 dl. mayonnaise
3 spsk. mørk balsamico
4 spsk. sukker
Salt og peber
Pynt:
Skiveskåren radiser
Aspargestoppene
Hakket forårsløg
Fremgangsmåde:
- Kartoflerne renses for jord og kommes i en gryde med letsaltet vand. Gryden bringes i kog og kartoflerne koges i 10-15 min. afhængig af størrelse.
- Stik i kartoflerne med en urtekniv, hvis den går glat igennem og kartoflen selv kan glide af kniven, er kartoflen mør. Tag gryden af blusset og lad kartoflerne hvile i vandet i 5-10 min.
- Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i mundrette bidder. De behøver ikke være ens - det giver en dejlig fornemmelse, når ingredienserne har nogle forskellige størrelser og former.
- Radiser, forårsløg og asparges skylles og skæres i mundrette bidder (gem lidt til pynt).
- Ingredienserne til dressingen røres godt sammen i en skål. Smag til om dressingen mangler balsamico eller sukker - smag ér altså så forskellig :)
- Kom fyldet op i dressingen og vend det hele godt rundt.
- Pynt med skiveskåren radiser, de fine aspargestoppe og hakket forårsløg
- Servér til et dejligt stykke (grillet) kød.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..