En aften fik hun en åbenbaring... Vi skulle have noget med kylling.. bacon... der skulle være grøn peber... og perleløg? ... Nååå ja, og Jensens Favorit Sauce. Og sådan blev det - og for søren hvor smagte det bare dejligt. Så var problemet bare, hvad vi skulle kalde retten. Ja, for den var jo nødt til at have et navn. Heidis Favorit-ret... Den kunne selvfølgelig ikke hedde andet.
Retten har vi ikke fået i mange år efterhånden, men i aften fik den en renæssance :) Den smager helt som jeg husker, og jeg tænker, at den med fordel også kunne laves med Jensens Whisky Sauce.
Ingredienser (2 pers.)
400 g. kylling
1 pk. bacon i skiver
1/2 glas perleløg
2 grønne peberfrugter
1 bt. Jensens Favorit Sauce
1/4 liter piskefløde
Salt og peber
Desuden:
Kogte ris
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Saucen og fløden blandes i et ovnfast fad.
- Baconen skæres i mundrette stykker og steges sprødt på en varm pande. Det sprødstegte bacon drænes for fedt og kommes op i saucen.
- Kyllingen renses og skæres i mundrette bidder og steges i baconfedtet. Krydr med salt og peber. Når kyllingen er færdigstegt kommes den i saucen.
- Peberfrugterne skylles og skæres i passende stykker - jeg kan godt lide det rustikt - og kommes derefter i saucen sammen med perleløgene.
- Bland alle ingredienserne godt rundt i saucen og kom derefter fadet i ovnen og lad det varme godt igennem i ca. 20-30 minutter.
- Serveres til en gang kogte ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..