I og med, at jeg er så glad for traditioner, har jeg også en helt særlig regel om, at når man har gjort noget mere end to gange, ja, så kan man med rette kalde det en tradition :) Og det betyder derfor, at vi med denne uhørt lækre menu har fået etableret en påsketradition. En tradition om, at vi som familie samles om et stykke veltilberedt påskelam :)
Sidste år serverede jeg Langtidstilberedt lammekølle m. timian, rosmarin, hvidløg og citron, Bagte urter med honning og Lun nøddesalat. Til dessert Gateau Marcel med hjemmelavet blåbæris.
I år byder menuen på Langtidstilberedt lammekølle i granatæble glaze, Sprøde ristede kartofler, Salat m. granatæble, avocado, pinjekerner og brød croutons samt et deluxe hvidløgs-oste brød. Til dessert en deluxe jordbærtærte m. pistaciemazarin, hyldeblomstmousse, friske jordbær og hyldeblomst gelé.
2 kg. lammekølle
1 liter granatæblejuice
1 citron
2 løg
Frisk oregano
Frisk timian
4 fed hvidløg
Salt og Peber
Glaze
6-8 spsk. honning
Fremgangsmåde:
- Dag 1: Trim lammekøllen for det værste fedt og kom den i et ildfast fad.
- I en morter knuses/mases/bankes hvidløg, oregano, timian og saften af en citron. Hæld blandingen over lammekøllen og gnid den godt ind i kødet.
- Dæk med folie og kom lammekøllen i køleskabet 12-24 timer.
- Dag 2: Tænd ovnen på 160 grader. Pil løgene og skær dem i både og 'put' dem godt ind rundt om lammet. Hæld granatæblejuicen over kødet, og dæk fadet med folie. Steg lammekøllen i ovnen ved 160 grader i 4 timer.
- Når kødet har været i ovnen i 4 timer tages det ud af ovnen og halvdelen af saften hældes over i en gryde og anvendes til den lækre glaze - den resterende væde kasseres eller anvendes til sauce. Skru ovnen op på 200 grader og steg kødet i yderligere 30 minutter, imens glazen tilberedes.
- Tilsæt honningen til kødsaften og granatæblejuicen i gryden. Lad væsken koge ind til den tykner og bliver som sirup. Det kan snildt tage 30 minutter.
- Efter 30 minutter tages kødet ud af ovnen, folien fjernes og granatæble glazen hældes over kødet.
- Sæt kødet tilbage i ovnen i yderligere 30 minutter til glazen er godt karamelliseret på kødet.
- Kom den færdigtilberedte lammekølle på et fad, og servér med det valgte tilbehør.
- Velbekomme.
Med ønsket om en dejlig påske!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..